Körülbelül 251 millió évvel ezelőtt a Föld fajainak több mint 90 százaléka hirtelen kihalt, amivel kapcsolatban számtalan elmélet látott már napvilágot, természeti katasztrófák egész sorát citálva elő okozóként. Egy új kutatás szerint a vesztüket nem egy pusztító meteorit, vagy egy katasztrofális vulkán kitörés okozta, hanem egy egyszerű mikroba. A késő perm végén lezajlott tömeges kihalással kapcsolatban uralkodó nézet a mai Szibéria területén lezajlott vulkánkitöréseket jelöli meg okként, ami többek között az üvegházgáz kibocsátás drámai emelkedéséhez vezetett. Ez a forgatókönyv azonban nehezen hozható össze a puszta tényekkel, vélekedik Daniel Rothman, az MIT tudósa. A perm időszak végi, Kínából származó üledékminta elemzéséből Rothman megállapította, hogy a szén szintje túl gyorsan emelkedett ahhoz, hogy azt földtani folyamatnak tudhassák be, ellenben a mikrobák képesek lennének ilyen gyorsasággal előállítani a szén összetevőket. Amikor Rothman csoportja elemezte a...

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Az időpont közel volt a tömeges kihaláséhoz, de nem elég közel, hogy egyértelmű kapcsolatot vonhassanak.

Az elmélet még nem győzte meg igazán a geológusokat, azonban sokak szerint van létjogosultsága. "Lenyűgöző az elmélet, mely szerint egy új életforma fejlődése vezet egy kihaláshoz" - vélekedett Anthony Barnovsky, a kaliforniai Berkeley Egyetem tudósa. "A mai biológiai sokszínűség pusztulása is hasonló, amit főként a mi fajaink idéznek elő" "
lópicigáspár
Ha az alkohol semlegesíti... én nem félek! :-))
Pilóta
@lópicigáspár: 17:57
Erre találták ki a vodkát:-)))
Pilóta
@lópicigáspár: 18:04
OK! Vigyázz, nehogy berakd a mikroba:-)))
A Tündik bündije
Skótwhisky fiúk... Tesla is esküdött rá, pedig állítólag Vénuszi volt, mégis tudta, mi a jó a fertőzések ellen :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.