Bőrkabát tisztítása házilag A bőrkabátot szappanos víz és szalmiákszesz keverékével tisztítsuk. Készítsünk egy liternyi szappanos vizet és oldjunk fel benne egy evőkanál szalmiákszeszt. Tegyük vállfára, és a folyadékba mártott ronggyal alaposan törüljük át. Utána glicerinnel vagy ricinusolajjal átitatott ruhával a bőr teljes felületét kenjük be, hagyjuk megszáradni, majd puha kendővel fényesítsük. Könnyen eltávolítható foltok eltünt...

Forrás: hazilag.net
Feltöltő: ariel4
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
mivel nem szoktam bőrkabátban árokban feküdni, ezért a szappanos lemosást kihagytam..

az egyik bőrjakómat a műhelyben talált parafinnal átkentem, hát mit mondjak? miután beitta, mint az új, pedig van vagy húsz éves.
a másik bőrkabátom az egy mongol csoda a még nem lebontott skálából..na arra már csak ricinus jutott...szintén baromi szép, és puha lett...nem hagy foltot, nem ken össze semmit, pár óra, és beszívja. Még szaga sincs. A bőr sapkákat is ezzel kentem be azzal a felkiálltással, hogy legfeljebb kuka...nos olyan szép lett, hogy újból hordhatom(egy barett, meg egy bézból)
A glicerint csak kesztyűre használom.

mindez a nagy téli felkészülés alkalmából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.