Tavaly szeptember óta a megújuló energiával kapcsolatban nem hangozhat el úgy híradás, hogy meg ne emlékeznénk jeles költőnk és államtitkárunk, L. Simon László veretes szavairól, mely szerint Áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél. Részint László megnyugtatására, de inkább üzleti megfontolásokból az Imergy nevű amerikai cég most előrukkolt egy olyan, szériagyártásra érett energetikai berendezéssel, ami alaposan felforgathatja az energiapiacot. A gyorsan telepíthető, konténeres formában készre szerelt ipari akkumulátormodul pont arra való, hogy amikor éjszaka is van, meg a szél sem fúj, akkor is áramhoz juthassanak a háztartások, üzemek. Ahhoz az áramhoz, ami abból az elraktározott energiából származik, amit például a napsütés és fúvó szél idején töltöttünk bele a napelemből, szélgenerátorból. Természetesen eddig is voltak már megoldások a megújuló energia elraktározására, de a szilícium-völgybéli, ipari szünetmentes energiaellátásra...

Forrás: verde.444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Mire Paks II. megépül már elavult lesz az egész technológia. Aztán megint százmilliárdokba fog kerülni szétszedni, tárolni a sugárzó anyagokat és még meg kell majd építeni az új fúziós erőművet is ami környezetbarát megoldás:
magfuzio.hu/

A fidesz csak addig gondolkodik ameddig neki anyagilag megéri.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.