Elég egy kis program, ami simán megfordítja a csatlakozó működését, és hiába minden, a hacker már hallgatja is a csacsogásodat. És akkor a webkamera problémájáról még nem is beszéltünk – írja a nuus.hu.

Az izraeli Ben Gurion Egyetem kutatói írtak egy olyan kis programot, ami túszul ejti a fülhallgatót és lehallgató eszközként használja. Azt már régóta tudjuk, hogy a mikrofonok és hangszórók működése megfordítható, az izraeli kísérletben az az igazán érdekes, hogy a csatlakozó működését fordítja meg, méghozzá teljes titokban.

A legtöbb embernek nyilván nem kell aggódnia – hiszen ki akarná azt a sok sületlenséget hallgatni, amit naponta össze-vissza locsogunk –, önmagában a lehetőség ijesztő, hogy megfelelőprogramozási tudással bárki bekapcsolódhat az életünkbe.

De mi a gond a webkameráinkkal? A nuus.hu cikkéből kiderül!

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
" – hiszen ki akarná azt a sok sületlenséget hallgatni, amit naponta össze-vissza locsogunk –"

Ezt hiszi az ártatlan, de mi a valőság?

A telók lehallgatásából is bő infókat lehet szerezni arról, ki, kivel, mikor, hol mit tervez, otthon lesz-e adott időpontban, mennyi időre lesz távol, mi a plitikai beállítódása, kik azok, akik osztják a nézeteit, vannak-e anyagi gondjai, mi segithet rajta, vagy mi tehet rendesen keresztbe neki, milyen megbetegedései vannak, tervei, elképzelései...stb. tehát nem is annyira "sok sületlenség" az, amit ki - és felhasználhatnak ellenünk lehallgatások révén!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nem tibi
Igen, és rossz reggelt és pocsék szerencsétlen napot kívánok az összes kémkedő redvás gedvás koszos büdös poshadt elrohadt szemétnek ! :-(((
Lepényleső
Ez legyen a legnagyobb öröme,törölje ki vele.
Nessy
Miért vagytok így meglepve? A telefonoknak már több évtizede nem "két vége" van. A fiatalokat meg nem is kell "lehallgatni", hiszen az életüket a világ hálón mindenkivel megosztják. Aztán meglepödnek amikor ez vissza üt.
papa.49
Régi igazság mennél kevesebbet mutatsz magadból annál kevésbé vagy kitéve az ilyen dolgoknak ...
mackoka46
A lehallgatással ugye elvesznek az emberi jogaink, méltóságunk. Mintha nem is szabadnak születtünk volna, a NER mocskosai állandóan látnak, hallanak.
No de az, hogy templomba bekapcsolja a cigányzenét a telefonon, vagy átírja az adóbevallást a komputerben az gáz. Évtizedekkel rövidítik meg az emberek életét. És sehova nem lehet fordulni, mert mindenhol a fidesz mocsok ül.
Csizmás Kond
...lehallgatás...felfogás kérdése...itt hányan néznek meztelen képeket...az is olyasmi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.