Mik a szivarozás alapjai? Hogyan kell meggyújtani? Hogyan kell rendesen szívni? Le kell tüdőzni? Mit szabad tenni és mit nem? Szerintünk ne kezd el dohányozni, de ha elmúltál 18 és mégis erre kanyarítod az életed, Te tudod... Viszont akkor már legalább stílusosan tedd.

Feltöltő: KavehazMagazin
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
mint olyan, aki majd harminc volt mikor - addig sohasem dohányoztam - rászokott el kell mondjam, hogy igen gyér kis irásocska. Csak a legnagyobbak: nem csipesz hanem vágó: cutter illetve sliccer. Az utóbbi manapság ritka és egy rést vág a szivar végébe.
A klasszikus gyújtó a fidibus, tiszta jó-minőségű papírból sodorva vagy a jobb szvarok dobozában található háncslemezből (a szintén jobbak esetén a tube-ban található lemezke is ilyen) lehasítva.
Egy jó szivarban (ha betartod a gyűrű felett egy új-széltében szabályt) csak nicotin van ami állítólag ártalmas, de abban van a lényeg. Na meg az ára, mert meglehetősen drága.
KavehazMagazin
@RonaGyuri: Köszönjük Gyuri! :)
Lesz majd még folytatás, de jobban oda fogunk ezekre is figyelni!
RonaGyuri
Ja igen fontos az irkodmány állításával szemben egy jó szivarnak a hamuja egyben marad. Ha leteszed akkor biztosan (vigyázz mert magától végigég), de ha nincsenek erőteljes mozdulataid szívás közben is egyben marad.
Egyébként is nagyon kell vigyázni rá, gyengéden kell vele bánni, mert ha megsérted a borító-levelet akkor oboa művészi ujjgyakorlat elszívni! =))
Cefi
Én nem cigarettázo, sosem tettem. Viszont havonta egy "félszivar" lecsúszik általában szombat este...@RonaGyuri: sok plusz lájk.
RonaGyuri
@Cefi: a demi vagy petit robusto egy zseniális találmány, mikor én kezdtem még sajnos nem volt
Cefi
@RonaGyuri: Most több féle is van, alumínium házban, alumínium csavaros kupakkal, nagyon finom.
RonaGyuri
@Cefi: egyébként csak néhány márkáét próbáltam, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy azonos a minősége a robustokkal.
Ami a kiszerelést illeti na abban szinte mindenkinek széles választéka van. Az igazi klasszikus 50db natúr egy széles szalaggal átkötve! Sajnos én sohasem engedhettem meg magamnak. A 25-ös lapos fadobozt sem sokat vettem.Na jó mikor a gengszterváltás után az utolsó kubai szállítmányt megkapta a dohánybolt vállalat az ismerős dohányboltosoktól sikerül 27 dobozzal vennem a kedvencemből ROMEO Y JULIETA no. 1-es
Cefi
@RonaGyuri: Irigyellek mint minden olyan embert, aki gurmand, borimádó, etc.,akik élvezik az élet "finom" dolgait. Sajnos én egy szerű "kocaszivaros" vagyok. De azt élvezem. Örülök hogy "megismerkedtünk". Lehet, sőt biztos, hogy kérek tőled tanácsot. Már ha nem gond ez neked.
RonaGyuri
nagyon szívesen teszem, már csak azért is mert nálunk igen gyér a kultúrája, ráadásul a médiában nem ritka a felületes sőt buta (Néhány éve a TV-ben - nem tudom hol, mert csak felvételről láttam - ha jól emlékszem a Banderas elképesztő sok baromságot hordott össze).
Ha már az illem; egy fontos szabály (illem) szivarra nem illik tüzet elfogadni! Kizárólag "szolgától": inastól, pincértől és házigazdától!
RonaGyuri
bocs a 12:16-ost Cefi 12:00-ás hozzászólására szántam
KavehazMagazin
@RonaGyuri: Köszönjük Gyuri az észrevételeket, frissítettük a cikket, természetesen megjelölve Téged is, mint segítséget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.