Már online is egyeztethetik adataikat a személyes ügyintézés mellett a feltöltőkártyás ügyfelek a Telenornál és a Magyar Telekomnál, rövidesen a Vodafone is biztosítja ezt a lehetőséget.

Az egyeztetésre a törvényi szabályozás szigorodása miatt van szükség június 30-ig – tájékoztatták a mobilszolgáltatók hétfőn az MTI-t.

A szolgáltatók sms-t küldenek az ügyfeleknek a teendőkről.

A Telenor közleménye szerint azoknak, akik az üzletekben szeretnék intézni az adategyeztetést, javasolják a legkevésbé forgalmas, hétköznap 11 és 15 óra közötti időszakot.

A Magyar Telekomnál is lehetőség van online egyeztetésre a feltöltőkártyás ügyfeleknek, és a távközlési cég tájékoztatása szerint kedvezménnyel is ösztönzi erre ügyfeleit.

A Vodafone azt közölte, hogy adategyeztetésre minden feltöltős SIM-kártya esetében szükség van, amelyet személyazonosító okmányokkal a telefonos ügyfélszolgálaton, személyesen az üzletekben, valamint hamarosan online felületen is lehet intézni.

A Telenor közleményében emlékeztettek, a törvényi szabályozás módosulása miatt a feltöltőkártyás ügyfeleknek egyeztetniük kell adataikat a mobilszolgáltatójukkal a visszaélések és a kártyák ellenőrizhetetlen továbbadásának visszaszorítása érdekében.

A közlemény felidézi, hogy az új jogszabály azt is meghatározza, hogy a jövőben egy magánszemély legfeljebb 10, míg egy cég legfeljebb 50 hanghívásra szolgáló feltöltőkártyás előfizetéssel rendelkezhet. Azoknak az előfizetőknek, akik a limiten felüli darabszámú kártyával rendelkeznek, szintén június 30-ig kell nyilatkozniuk, hogy melyik hívószámokat kívánják fenntartani – írták.

Banovic Aleksandra, a Telenor lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese a tájékoztatás szerint elmondta: a vállalat sms-t küld minden érintett ügyfélnek, hogy kezdjék el az adategyeztetést online vagy keressék fel az üzleteket. Egyes esetekben elhúzódhat az ügyintézés, mert a Belügyminisztérium központi adatbázisával kell összevetni az ügyfelek adatait, amelyben az automatikus lekérdezés csak a közelmúltban vált lehetővé – tette hozzá.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfőn felhívta a figyelmet, hogy június 30-ig kell azonosítaniuk a feltöltőkártyás előfizetőket a mobilszolgáltatóknak, mivel a törvény szerint megszűnik az az előfizetés, amelyik esetében az adategyeztetés nem történik meg határidőig.

A hatóság és a mobilszolgáltatók is adategyeztetés elnevezésű aloldalakat hoztak létre weboldalaikon, ahol részletes információ található az adategyeztetésről, a személyazonosságot igazoló ellenőrzésről.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Nincsenek kétségeim a felől , hogy a roming díj eltörlését követő telefonos mizériát a kormány rendelte meg , azért ,hogy pontosan tudja mindenkinek a telefonszámát és egyéb adatait is . Remélem tévedek , de szerintem simán elképzelhető mindez. Biztosan ki is fizették közpénzből az egész procedúrát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Az egész arra megy ki, hogy felszámolják a feltöltő kártyás rendszert, mert ugye az adatok kellenek a fiúknak, ezért megy ilyen nehézkesen !!!
human
@papa.49: Én nem dimenzionálnám túl. Az a 200 ezer sim kártyás vásárlás az nagyon gáz volt. A szervezett bűnözésben bevett szokás, hogy egy telefonálás után már dobják is el a sim-et és a telefont. Mással nem tudom megmagyarázni ezt a tételt. Még örülnék is ennek a regisztrációs valaminek, de nem vagyok róla meggyőződve hogy nem-e csak parasztvakítás, látszatintézkedés.
Továbbra is várom a megfejtést, hogy hol landolt az a 200 ezer sim kártya.
papa.49
@human: Gondolom nem a migránsoknál!!!
human
@papa.49: Én is gondoltam erre. Csak ha így lenne, akkor Orbán már rég lecsapott volna a történetre. Semeddig nem tartana nekik átkötni a sim vásárlást a csempészeken keresztül a civilszervezetekhez. Hatalmasat tarolhatna. De nem ez történik. Tehát vagy nem a migráció áll a háttérben vagy Orbán holdudvara is benne van a történetben nyakig.
human
@papa.49: Amúgy miért ne lehetne a letelepedési kötvényekkel összefüggésbe hozni ezt a vásárlást? Pont annyira hiteles lenne, mint a migránsokkal.
papa.49
@human: Én is úgy látom hogy ,,sárosak,, a fiúk ebben a történetben is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.