Az optikával fedett területeken november elsejétől másodpercenként 2 gigabitre növeli az otthoni internetszolgáltatás maximális sebességét a Telekom.

Másodpercenként 2 gigabitre növeli az otthoni internetszolgáltatás maximális sebességét a Telekom november 1-jétől az optikával fedett területeken.

A telekommunikációs szolgáltató keddi tájékoztatásában a világhálóra kapcsolódó eszközök terjedésével indokolta a fejlesztést, hiszen – mint írták – a számítógépek, tabletek és mobiltelefonok párhuzamosan használják az internetet.

Növeli a Telekom az otthoni internetszolgáltatás maximális sebességét

Fotó: pixabay.com CCO

Felidézték, hogy a Magyar Telekom 2015 tavaszán kezdett intenzív, önerős fejlesztésbe, amire mintegy 250 milliárd forintot költött. A fejlesztésekben a legnagyobb súlyt a vezetékes a hálózat képviselte. Így – többféle technológiával – mostanra megközelítőleg 3 millió háztartást látnak el szupergyors internettel, ezen belül a gigabites sebességre képes optikai hálózat jelenleg több mint 760 ezer háztartást ér el. A Magyar Telekom idén az év végéig 270 ezer új háztartást kíván lefedni új generációs hálózatokkal, ezek harmada gigabitképes optikai hálózat – írták. A korszerűsítésekhez uniós forrásokat is felhasználnak.

A fejlesztésnek köszönhetően megduplázódhat a Telekomnál eddig elérhető legnagyobb sávszélesség, ezzel lehetővé válik az egyidejű online munka és szórakozás – áll a közleményben.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vladimir putin
@Pálinkás Pál: 2 gigabitről van szó, te miről dumálsz?
Pálinkás Pál
@Qqberci: Én semennyit...mert mint mondtam kábelmodemes vagyok..nem érint az Adsl hátránya!!!
Pálinkás Pál
@Pálinkás Pál: Te miről dumálsz...?? Ha nincs külön bérelt vonalad...tökömnél még a 300Mbs is ritka mint a fehér holló!!!
Pálinkás Pál
@vladimir putin: : Te miről dumálsz...?? Ha nincs külön bérelt vonalad...tökömnél még a 300Mbs is ritka mint a fehér holló!!!
Qqberci
@Pálinkás Pál: Ne osszad az észt, ha nincs miből...
Pálinkás Pál
@Qqberci: Talán kicsit többet értek hozzá mint te..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.