Bejelentés érkezett ugyanis a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH), amelyben a panaszos az áramszogláltatójának az okos mérőeszközökhöz kapcsolódó adatkezelését kifogásolta. Az adatvédelmi hatóság a bejelentés nyomán vizsgálatot indított. Az eljárás során az áramszolgáltató arról tájékoztatta a hatóságot, hogy az okosmérő a villamosenergia-felhasználásához szükséges, aktuális kWh mérőállást és az elfogyasztott villamosenergia mennyiségét rögzíti, méhozzá 15 perces felbontásban. Az áramszolgáltató szerint az okosmérő felszerelése egyelőre nem általános, mivel az ilyen mérőt általában a felhasználók további szerződésszegő magatartásának megelőzésére érdekében használják, vagy jelentős károkozás történik, illetve ha mindezek veszélye fennáll. A későbbi esetleges mérőbefolyásolás ténye a terhelési görbe adatainak elemzésével és a mérő regisztereinek elemzésével felderíthető. A hagyományos mérőóra lecseréléséról és az okosmérő felszereléséről a konkrét...

Forrás: jogalappal.hu
Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Nekünk nincs hátralékunk, pontosan fizetünk és van okos mérőnk.
Meg vagyok vele elégedve, mert nem előleget fizetünk, hanem a tényleges fogyasztást.
Az adataim meg nekem nem titkosak, nyugodtan figyeljék, mikor milyen elektromos kütyüt használok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
@karma1: Ezt nem tudom, de aki csal, azt nem sajnálom.
karma1
@görbetükör: Egy velemenyen vagyunk...:o))) Nalunk most cserelik folyamatosan mindenkinel az orakat - nem azert, hogy aramlopo'kat szurjenek ki, hanem mert most allt at a rendszer. Ez nem buntetes, hanem modernizalas. Piszok egyszeru.
görbetükör
@karma1: Valóban, ebben a témában teljes egyetértés forog fenn. :)
Dr plágium
@görbetükör: Nálunk is ez a helyzet kivéve az okos mérőt. Az elszámolási viták elkerülése miatt kértem a havi leolvasást. Így sokkal jobban működik a dolog, amit használunk az fizetjük.
Mikor átvett ez Nemzeti akármi bepróbálkoztak, olyan számlát küldtek hogy égnek állt a hajam. Az indoklás az volt hogy az előző szolgáltatónál hátralékom volt. Hát nem volt csak túlfizetésem, ráadásul a rendelet értelmében adósságot nem vehetett át ez az izé. Kicsit kiakadtam, de azóta jóban vagyunk, bediktálom, jön a számla, kifizetem...
görbetükör
@Dr plágium: No, az okosóra annyival modernebb, hogy nem kell bediktálni. Én persze figyelem az óraállást azért, (tudni, hogy mikor megy el az adat) és semmi gondom. Jön a számla, kifizetem és kész.
görbetükör
@Dr plágium: Viszont a gáznál szerintem jobb, hogy előleget fizetünk. Mert a téli és a nyári gázfogyasztás között nagyon nagy a különbség. Igy (én kértem az előleg megállapítását) egész évben azonos összeget fizetek és a végelszámolásnál mindig picit kevesebbet. Ez így kiegyensúlyozottabb nekünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.