Német és brit kutatók megfigyelése szerint a gyerekek hajlamosak engedni a robotok irányából érkező kortárs nyomásnak, a felnőttek viszont kijavítják a robotokat, bármilyen csökönyösen tévedjenek is. Ahogy a mesterséges intelligencia és a robotok egyre nagyobb részt kapnak a szociális térből, a kutatók – és végső soron a felhasználók – újabb és újabb kihívásokkal szembesülnek. Nemrég számoltunk be arról a kísérletről, ahol a robotkönyörgés emberi együttérzésre gyakorolt hatását vizsgálták, érdekes eredménnyel.

Forrás: qubit.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
S nálunk?

szerintem újabb bizonyíték arra, hogy serdületlen bagázs vagyunk

A derék 444.hu számol be egy kísérletről, amiben megállapították, hogy: „Német és brit kutatók megfigyelése szerint a gyerekek hajlamosak engedni a robotok irányából érkező kortárs nyomásnak, a felnőttek viszont kijavítják a robotokat, bármilyen csökönyösen tévedjenek is.”.
Nos, hogy nálunk, hogy szerepelnének a gyermekek azt nem tudom, de azt igen, hogy hogyan a felnőttek. Pontosabban arra van „felmérés”, hogy a választójogosultak miképp igazodnak a legnagyobb és legnyilvánvalóbb tévedésekhez! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.