6,8 millió Facebook-felhasználó lehet érintett egy hibából eredő adatlopásban, írja a Borsonline a közösségi oldalra hivatkozva.

Egy Facebook-hiba miatt illetéktelenek juthattak a fotóinkhoz

Eszerint a cég fejlesztői a Photo API egy olyan hibáját fedezték fel, ami lehetővé tette közel 1500 alkalmazásnak, hogy hozzáférhessen a felhasználók fotóihoz. A hiba azokat érinti, akik Facebook-fiókkal jelentkeztek be más oldalakra, és engedélyezték, hogy a program hozzáférhessen a facebookos képekhez.

A cég már javította a hibát, de vizsgálatai szerint szeptember 13. és 25. között egy külső fél kihasználta a kiskaput, és az indokoltnál több képet megnyitott – írják. Szinte az összes oldalon tároltat: a facebookos sztorikat, a piactérre feltöltött fotókat, és azokat a képeket, amiket ugyan feltöltött a felhasználó, de végül nem osztott meg.

A közösségi oldal a héten elérhetővé tesz a többi cég fejlesztői számára egy alkalmazást, amellyel meg lehet vizsgálni, a saját oldaluk a szükségesnél több fotóhoz jutott-e hozzá. Az adatlopás esélyének kitett embereket külön is értesíteni fogják, de ezen a linken már most ellenőrizhető, a fiókja érintett-e.

(Borsonline.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.