Az európai pénzügyminisztereknek meg kell találniuk a kompromisszumos jelöltet Christine Lagarde (képünkön) helyére a Nemzetközi Valutaalap (IMF) élén - mondta szombaton Bruno Le Maire francia gazdasági és pénzügyminiszter.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Valami tényleg nagyon furi az európai politikai életben

Az EP választás következményeinek „átvezetése” is hozott néhány elképesztő dolgot

Sok mindent el lehet mondani a csatározásokról és főleg az elhangzott érvekről, de valahogy a józan ész az nem igazán mondható el. Nem most nem az olyan baromságokról beszélek, amit ártunk és qurmányunk propagandája nyomat nekünk, pl. a függőben lévő Orbán jelölte ki az EB elnököt! =))
Nem én hic & nunc a valóban elhangzott érvekről beszélek.
Most részben ezen csatározások farvizén újabb móka és újabb elképesztő nyilatkozatok születtek. Tekintettel arra, hogy „a héten az Európai Központi Bank elnöki posztjára jelölték a francia Lagarde-ot”,az európai pénzügyminisztereknek meg kell találniuk a kompromisszumos jelöltet Christine Lagarde helyére a Nemzetközi Valutaalap (IMF) élén.
Nos ennek kapcsán is folyik a szócsata. Nekem legjobban a „Mark Carney, a Bank of England kormányzója ” jelülése tetszik. A Kanadában született, de brit és ír állampolgársággal is rendelkező Carney kapcsán érdekes ellenérv merült fel. Az a gond vele, hogy az IMF-et hagyományosan egy európai vezeti, de ő „alapvetően egy kanadai állampolgár ”!
S ebben nem ez az igazi poén, hanem az az ötlet, hogy egy brit képviselje Európát!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.