36 milliárd forintot ad a kormány környezetbarát buszokra. A következő 2-3 évben minden hatodik buszt elektromosra cserélnének a tömegközlekedésben, a hosszú távú cél pedig az, hogy tíz év múlva csak környezetbarát buszok járjanak – írja a Világgazdaság. A települések 36 milliárd forintot kapnak az összesen 1290 busz beszerzésére. A megvalósítás idén egy mintaprojekttel indul, néhány település kap elektromos buszokat tesztelésre, hogy kipróbálják, mennyire alkalmasak ezek a tömegközlekedési feladatok ellátására. A kormány tárgyal a Magyar Fejlesztési Bankkal és az Európai Beruházási Bankkal is, hogy megtalálják a legjobb finanszírozási modellt.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
S képzeld Wazze, ha kampányolnának is

bár az igazat megvallva azért vannak itt kérdőjelek

A mi drága-jó Tarlósch NER-társunk, tudjátok a független pártkatona, - persze függetlenül az őszi választásoktól – Őfeneségével megállapotgat mostanság. Pontosabban igen nagyvonalúan ígérgetnek fűt-fát. Többek között, hogy 36 milliárd forintot ad a kormány környezetbarát buszokra, 1290 busz beszerzésére!
Amihez hozzáfűzték, hogy „A következő 2-3 évben minden hatodik buszt elektromosra cserélnének a tömegközlekedésben, a hosszú távú cél pedig az, hogy tíz év múlva csak környezetbarát buszok járjon”.
Ami több szempontból is érdekes:
kb. ennyi busza lehet a BKK-nál,
kedves szokásuk az egyre csökkenő állami támogatások/megtérítések címkézgetése,
erősen zagyválnak egyes csókos bankokról,
meg a hazai busz gyártás is szóba került.
Ami összességében több mint sötét árnyék erre az egyértelműen PR lépésre!
RonaGyuri
és mégegy mindeközben:
Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) pályázatot írt ki arra, hogy mely autókereskedők szállíthatnak gépjárműveket a költségvetési intézményeknek, a nyertesekkel nettó 82,5 milliárd forint értékben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.