Talán meglepő helyen, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság előállítójában jutott a címben szereplő következtetésre az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (AJBH), amikor az intézmény OPCAT ellenőrzését végezte. Több más megállapítás mellett ugyanis adatvédelmi jellegű visszásságot is feltárt az ellenőrzés. Az ott kapott tájékoztatás szerint ugyanis Robotzsaru Neo számítógépes programmal dolgoztak a rendőrök. Az AJBH jelentése ezzel kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy a Windows XP támogatását a Microsoft 2014. április 8-án beszüntette, ezért “aggályos, hogy ilyen idejétmúlt operációs rendszeren fut a Robotzsaru Neo, mivel bűnügyi személyes adatokat kezelnek a rendőrségi eljárások során.” A nem megfelelő (ennek objektív ismérvei nem kerülnek kibontásra, kivéve a már említett támogatottság hiányát) operációs rendszerrel ellátott számítógépekkel a fogvatartottak adatainak rögzítése a rendőrségi eljárások során a jelentés szerint “veszélyezteti az Alaptörvény VI. cikk (3) bekezdésében...

Forrás: jogalappal.hu
Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Jó lenne ha az xp lenne a legnagyobb problémánk, nem muszáj az internetre feltenni az adatokat, de ha a bűnözők adatai felkerülnének az sem a legnagyobb baj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.