Egy újabb biztonsági lépést vezetnek be abból a célból, hogy jobban kiszűrjék a csalásokat.

A bankok és az Európai Unió javaslatai, valamint állásfoglalása értelmében szeptember 14-től egy új biztonsági rendszer kerül bevezetésre. Az online térben történő vásárlásokhoz kötelező lesz egy plusz biztonsági kód használata, amelyet SMS-ben kapunk majd meg a mobiltelefonunkra.

A rendszer bevezetésére azért volt szükség, mert az elmúlt 5 évben az internetes vásárlásokkal történő csalások és visszaélések száma európai viszonylatban

több mint hússzorosára növekedett,

vagyis szükség volt arra, hogy a fogyasztók biztonsága egy magasabb szintre emelkedjen – magyarázta Rajnai Zoltán, Magyarország kiberkoordinátora az M1 Ma este című műsorában.

Elképesztően megnőtt az internetes csalások száma

A regisztráció nem jár nagy adminisztrációval

Az Európai Unióban történő vásárlások esetében, amennyiben uniós az eladó és a vevő is, a kód használata kötelező lesz. De nyilatkozhatunk arról, hogy az online vásárlás során a biztonsági kódot kizárólag Magyarországra, Európára, vagy az egész világra igényeljük. A regisztráció nem jár nagy adminisztrációval, az online térben is el lehet végezni a bankok honlapján – jegyezte meg a szakember.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(hirado.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.