Amiből egyre többet kell használni amiatt, hogy egyre több alternatív áramforrást kötnek be a hálózatba. Gyors ütemben növekszik az SF6 nevű szintetikus gáz kibocsátása a világban, írja a BBC. Ez elég nagy baj, mert az SF6-ból egy kilónyi ugyanolyan mértékben fűti a bolygót, mint 23500 kiló széndioxid. 2017-ben csak az EU tagállamaiban annyi került belőle a levegőbe, mintha még 1,3 millió autót eresztettek volna az utakra.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Túl a cikk érdekességén tényleg csak egy kicsit zavar, hogy az említett kutatásokat a hagyományos energiatermelők, akik nem használnak ilyet, s az a clg, akinek van olyan eszköze, amiben nem használják ezt, finanszírozzák! =))
Peller Anikó
@RonaGyuri: Hümm, a freongázok használatát sikerült mérsékelni a hűtőkben aztán tessék, van helyette másik, tízezerszer aktívabb. Az a baj vele ami miatt használják, inert anyag, nem reagál semmivel, Így aztán szabadon kószálhat a légkörben, felszállingózik akár a sztratoszférába is és áldásos melegház tevékenységét sokáig folytathatja.

A széndioxidot legalább szeretik a növények, a metán meg elég lassan, de a kén-hexafluorid nehezen bomlik, kompakt vegyület. De ha bomlik abban sincs sok köszönet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.