Mármint a világörökségi helyszíneket listázó UNESCO szemszögéből. És a Liget-projektnek miért nem az igazán vérlázító elemei zavarják őket? Megkérdeztük. A nyáron többször is szóba került, hogy veszélyben lehet Budapest világörökségi címe, mert az UNESCO számos területen is problémásnak tartja a nagy fővárosi fejlesztéseket. Jelentésükben a Liget-projekt keretében épülő Néprajzi Múzeumot és az állatkerti Biodómot, a Várban zajló rekonstrukciókat, átépítéseket, valamint a MOL Campus felhőkarcolóját említették.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mi a baj a MOL-Campus felhőkarcolóval?

Az index.hu az Icomos Magyar Nemzeti Bizottság vezetőivel beszélgetett az UNESCU figyelmezéseivel kapcsolatban

Szóba került, hogy „veszélyben lehet Budapest világörökségi címe, mert az UNESCO számos területen is problémásnak tartja a nagy fővárosi fejlesztéseket. Jelentésükben a Liget-projekt keretében épülő Néprajzi Múzeumot és az állatkerti Biodómot, a Várban zajló rekonstrukciókat, átépítéseket, valamint a MOL Campus felhőkarcolóját említették.”.
Nos a dologban az a helyzet, hogy ez a világörökség dolog, pláne, hogy a Bp-éről van szó, rohadtul nem érdekli Őfeneségééket. pontosabban legfeljebb egy rohadt ellenzék, mocskos Soros, árkos Brüsszel és némi rohadjanak meg a migráncsok mondóka merül fel bennük.
A torony-épülettel kapcsolatban azonban egy fontos kérdéssel senki sem foglalkozik. Amit a klasszikus vicc jól szemléltet:
Kérdés a Jereváni rádióhoz: Lehet-e a szocializmust építeni Svájcban?
Válasz: lehetni, lehet, de minek!
Valóban érdekes kérdés, hogy szabad-e, jó-e egy torony építése Dél-Budán, azonban ennél sokkalta fontosabb: Minek???
Ha a magas-épületekről olvasol szinte mindegyik esetében ott a helyhiány, ami Budapestről egy csöppet sem mondható el. Na jó vannak ellenpéldák, de azok kezdve San Gimignano –tól a mai öböl-országokig a rongyrázás eszközei! =))
Qqberci
Mit nekünk világörökség, ha a csutkány építheti a LEGmagasabbat?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.