A belváros önkormányzat hatósági eljárást indított szállodák ellen, mert nem küldenek naponta adatokat a vendégeikről a kormányzati turisztikai ügynökségnek. Végső esetben bezárás is lehet a szankció.\n\nA magyarországi szállodákban elvileg július 1-jétől elindult a digitális adatszolgáltatás a Nemzeti turisztikai adatszolgáltató központ (Ntak) rendszerébe. A szálláshelyek az adatszolgáltatási kötelezettségeiket csak Ntak-kompatibilis szoftverekkel teljesíthetik, annak ellenére azonban, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) már 20 szoftver kapott engedélyt, a Magyarországon működő 1100-1200 szálloda jelentős része nem küld forgalmi adatokat a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alatt álló MTÜ központjába.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@RonaGyuri: Mi van, ha csak meg akarjuk szerezni magunknak ezeket a szállodákat, de nincs elég pénzünk hozzá, vagyis be kell segítenünk az önkéntes távozásukhoz ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@RonaGyuri: Mi van, ha csak meg akarjuk szerezni magunknak ezeket a szállodákat, de nincs elég pénzünk hozzá, vagyis be kell segítenünk az önkéntes távozásukhoz ?
RonaGyuri
@justhpeter: ha csak úgy nem! =))
Bár az az igazság, hogy egy ilyen szálloda azért nem egyszerű dolog!! =))
kereső
Az élő!!! Alkotmány szerint ez a törvény alkotmány ellenes.GDPR !!! hol vagy, mert a rogánbűnözőantal által felügyelt akármilyen nemzethy ügynökség a e szerint sem turkálhatna ezen adatok között- ha mégis megteszi a szállada, a szálláshely szolgáltató, akkor a GDPR törvényt sérti meg . Jobb-vagy balkéz kisujja harapandó???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.