A népi internet legjava, a Blog.hu válogatása a legnépszerűbb blogokból. Alaposan lehúzza Magyarország versenyképeségét a korrupció – közvetve ez is kiderül a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum, WEF) ma közzétett 666 oldalas versenyképességi jelentéséből. A világ üzleti elitjének davosi világtalálkozóját is szervező svájci székhelyű intézet „kemény” gazdasági mutatók és üzletemberek körében végzett közvéleménykutatások alapján készíti el éves jelentését, amiben Magyarországról a Kopint-Tárki a partnere.

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A korrupció csupán a legfontosabb eszköz, valójában a kleptokrácia ami műx
RonaGyuri
@RonaGyuri: Van olyan, amiben valóban fenntarthatóan fejlődünk

az elemzők egy része szerint: „ lehúzza a versenyképeségünket a korrupció”

A korrupcio.blog bejegyzése számol be róla, hogy: „Alaposan lehúzza Magyarország versenyképeségét a korrupció – közvetve ez is kiderül a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum, WEF) ma közzétett 666 oldalas versenyképességi jelentéséből. A világ üzleti elitjének davosi világtalálkozóját is szervező svájci székhelyű intézet „kemény” gazdasági mutatók és üzletemberek körében végzett közvéleménykutatások alapján készíti el éves jelentését, amiben Magyarországról a Kopint-Tárki a partnere.”!
Nos a helyzet az, hogy kétség kívül az egyik legjellemzőbb, szembetűnő ok a korrupció. Azonban belegondolván a dolgokba meg kell állapítanunk, hogy nem az eredője a gondjainknak, csak és csupán egy feltűnő eszköz.
Az igazi eredet az a kleptokrácia! - lopás alapú társadalom, ahol a kormány, vagy uralkodó fő célja, hogy a társadalom egészének szolgálata helyett a politikai vezetők és a hozzájuk közelálló gazdasági társaságok, az oligarchia folyamatos gazdagodását szolgálja. Ez a típusú kormányzás általában korruptnak tekinthető, hatásmechanizmusa gyakran a sikkasztás a közpénzekből.
Ugye mennyire telitalálat???
Nem, nem kétlem, hogy Őfenesége fejlődéstörténetében – bár esetében a retardáció a helyes kifejezés – elsőbb csak a jól-fejlett cezarómániája eszköze volt, de mára átvette rajta az irányítást! =))
kereső
Magyarországon nincs korrupció. Itt lopás van, amely az állampárt legfőbb politikája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.