Csúnyák, szűkek, egyformák. És mégis, aki lakott panelházban, azt elönti néha a nosztalgia. A panelok múltjáról, jelenéről és jövőjéről rendeztek kiállítást Debrecenben Életem első 14 évét egy panelházban töltöttem, de ezt már egyszer elmondtam. Az élmény még mindig élénk, azóta egy fővárosi kollégium, bérház, szuterén, garzon, új építésű vagy nagypolgári lakás sem írta felül, hogy a gyerekkorom meghatározó részét egy olyan közegben éltem le, ahol minden ház szinte ugyanúgy nézett ki, ugyanabból a gyárból szedték ki a darabjait, ugyanolyan volt a beosztása, az elején még a tapétái és a padlószőnyegei is ugyanazok voltak. Aztán ahogy teltek az évek, a lakások, mint ismeretlen tenyészgombák a mikroszkóp alatt, elkezdtek egymástól függetlenül formálódni: a padlószőnyegeket összecsikkezték, a tapétát lekaparták, az erkélyt beépítették, a furnérlemezes bútorokat IKEA-sra cserélték, jöttek a tévék, házimozik, számítógépek, lapostévék, konyhagépek, új terek alakultak ki, új felállásban és...

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Szó sem lehet emberarcú szocializmusról!

a magyar lakótelepek egyértelmű bizonyítékai annak, hogy ez egy fikció, ahogy annak is, hogy valami gond van ezzel a néppel

Előre kell bocsássam, hogy láttam én az embereket Algerban a Unité d'habitation másolatában és jártam Párizs környéki lakótelepeken is, de mecsoda különbség.
Tegyük hozzá Bacsó örökbecsűje „Pelikán: Az új magyar narancs. Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk.” akár erről is szólhatna, de persze nem kicsit, hanem nagyon.
Hiszem, hogy az ember a legócskább állat, mert az állat elpusztul, ha nem megfelelő körülményei vannak, míg az ember relatíve boldogságra is képes!
Ennek ékes bizonyítékai a magyar lakótelepek és az orbáni Magyarország! =))
Ja bocs; nem a levegőbe beszélek 37. éve élek lakótelepen!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.