A tehetséges magyar fiatalok támogatása nemzeti ügy – mondta tegnap Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (képünkön). A politikus a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramot bemutató sajtótájékoztatón arról beszélt, szeretnének anyagi segítséget nyújtani azoknak a kiemelkedően tehetséges magyar fiataloknak, akik igyekeznek bejutni a világ legrangosabb egyetemeire. Az államtitkár kiemelte, hogy már több mint tízéves a Nemzeti …

Forrás: magyarnemzet.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy igazi matyaros virtus

Novák-cica arról lekendezik, hogy „A tehetséges magyar fiatalok támogatása nemzeti ügy ”

Mottó:
„Errare humanum est, perseverare autem diabolicum”

Nos a dolog akár jó is lehetne, sőt megfelelő formában nagyon sok mindenre megoldás. Pénteken Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramot bemutató sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy „szeretnének anyagi segítséget nyújtani a kiemelkedően tehetséges magyar fiataloknak”.
Elsőre az ötlet – bár ugye ösmervén ártunk és qurmányunk értékrendjét (a Puskás a modern világ egyik legnagyobb méretű beruházása) lehetnek gondok, azonban kiderült, hogy azoknak „akik igyekeznek bejutni a világ legrangosabb egyetemeire.”.
Nos meg kell mondjam a dolog úgy műx a művelt világban – mondom a ,művelt világban és nem itt Orbániában -, hogy a rangos egyetemekre számos ösztöndíj programon keresztül lehet pályázni: ritkábban maguk az egyetemek, de a város, a régió az ország és számos nagy alapítvány ad rá lehetőséget. Arra is akad számos példa, hogy az egyes országok adnak rá lehetőséget, hogy állampolgárai ösztöndíjat kapjanak a világ nagy egyetemeire.
Azonban a magyar virtus egészen más. Ártunk és qurmnányunk egészen másra költ milliárdokat: „A támogatás fedezi a kiutazás, a szállás, az ott-tartózkodás és a felvételi vizsga teljes költségét. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: nem azt várják el, hogy a diá¬kokat felvegyék az intézménybe, hanem hogy tegyenek meg mindent a sikeres felvételiért a személyes elbeszélgetésen. ”!!!
A májam nem engedi nem felemlíteni, hogy: „A támogatásra jogosultakat egy szakmai bizottság választja majd ki.” =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.