A babaváró hitelek 55 százalékát olyanok vették fel, akik a jövedelmük alapján a legfelső 20 százalékba tartoznak, a hitelt felvevők közel felének pedig nincs egyéb jelentős tartozása – állapította meg ma délután bemutatott Pénzügyi stabilitási jelentésében a Magyar Nemzeti Bank. A jelentés alapján a bankrendszer nagyon stabil, és bár a lakossági és a vállalati hitelezés is dinamikusan nő, ennek kockázatait egy sor tényező mérsékli. A magyar bankok költséghatékonysága viszont továbbra is pocsék, a jegybank jelentős hatékonyságnövelést vár el a piactól.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Semmi gond, majd az igazán rászorulók kifizetik a felső 20 százalék ebédjét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Semmi gond, majd az igazán rászorulók kifizetik a felső 20 százalék ebédjét.
namihami
@F_Viktor: És az új 7 személyes valamint a villanyautóik haveri támogatásait is.
Ki másnak járna alanyi jogon a többmilliós támogatás, mint azoknak, akik egyébként se lennének rászorulva. A 20 éves Zsigulival pedig autózzon napi 20-30 km-t a proli, ha végre munkát talál.
F_Viktor
@namihami: Igen, magasról tesznek a rászorulókra!
vitriol
ez is olyan jótétemény, amit nem a rászorulóknak talált ki az okos kormány
fahrenheit451
Hülyegyerek.
Az a sok pénz a semmiért.
Meghalsz.

A halálodik,
Milyen a halálodik?
Szarok a halálodra. - egyel kevesebb, ez vagy te.
A kurva anyád!
tudode
Má mé!
.
---- Orbán miből fizette vissza svájci frank hitelét
..
hvg.hu/itthon/20111018_orban_hitel_torlesztes
.
Szegény gazdagok!!!
verőce21
Hát ez csak természetes, hogy a ker.bankok javították először a kintlévőségeiket, hiteleik portfolióját.
A baj csak ezután jön, amikor a szerencsétlenekre is rásózzák a "családtámogatási hiteleket", mert a politika erőltetni fogja. Na akkor kezdődnek a hitelbedőlések, újabb lakáspiaci válság.
Ne búsuljon, aki lemaradt az olcsó lakásvásárlásokról, csak kihagyott egy hullámot!
tudode
@Kookas: .
Időnként nehezemre esik ezekről nyomdafestéket tűrően hsz-elni, mert akkora francok legtöbben, mint a Himalája, legtöbben ugatják még évtizedek múlva is az államigazgatást, mint kutya a holdat!
nezelodo
Nem értem a felvetést sem, mert a fidesz kormány a második királyság kezdetekor világossá tette, hogy azok családtámogatását kívánja növelni akik magas kertesetűek, és a támogatást a személyi jövedelemadó csökkentésében tudja érvényesíteni a gyerekek után. Ezért nem emelt az elmúlt években egy kanyilót sem a családi pótlékon, hanem a munkából élők adó-jóváírását támogatja. A keresztény kormányunk magasról tesz a kevésbé tehetős, de tisztességesen gyerekeket nevelő alacsony jövedelmű kisemberekre, és nem titkoltan rasszista megfontolásból őket is bünteti.
verőce21
@nezelodo: Dehogy bünteti!
A baj csak ezután jön, amikor a szerencsétlenekre is rásózzák a "családtámogatási hiteleket", mert a politika erőltetni fogja. Na akkor kezdődnek a hitelbedőlések, az újabb lakáspiaci válság. 
Ne búsuljon, aki lemaradt az olcsó lakásvásárlásokról, csak kihagyott egy hullámot!
verőce21
Nem adok öt évet, és itt az országban ugyanolyan lakásár mélyrepülés lesz, mint volt 2014-ig!
Öt év múlva számon lehet kérni rajtam. Si je vis!
nezelodo
@verőce21: Azért az okosabbja nem vesz fel ilyesmit. Persze nyomulnak a kormány által a bankadók okán szabad kezet kapott bankok, de talán már kevesebben dőlnek be nekik. Az viszont tény, hogy a kormányunk még mindig adós a félrevezetett és sokszor felelőtlen devizahitelesek sorsának rendezésével, ahogy a szomszédban már egy tollvonással megoldották. Némi gyógyír a bajban az adósságkezelő mostani kezdeményezése, de legtöbben anyagi helyzetük okán ezt sem tudják igénybevenni.
verőce21
@nezelodo: Jókat írsz, de aki "szegény" azon segíteni sem lehet! Vagy nagyon nehéz...
Nem állhat mindenki mellett egy adótanácsadó. :)
nezelodo
@verőce21: A szegényeken nehéz segíteni, és nem is adó tanácsadóra lenne szükségük. A nyugati világban erre is feltaláltak már valamit, legalább nem nyomják nekik kéretlenül is, pl a kötelező bankkártyát egy kis összegű árú vásárlási hitelhez, amivel öt perc múlva már az "A" hitel csapdában találják magukat, és a megszüntetéséhez a megyeszékhere kell utaznia, ötven km-re. Ott olyan sem fordul elő, hogy az elhunyt hozzátartozó üres lakossági bankszámláját mégy egy negyedévig nem lehet egy nap miatt megszüntetni, és persze vaskos számlavezetési díjat felszámolnak, de a náluk biztosítás címén elhelyezett több mint félmillát a halotti anyakönyv bemutatásakor nem fizetik ki a kedvezményezettnek, csak két hónap múlva, háromszori felszólítás után, késedelmi kamatok nélkül. Biztos ettől zöld az a bank, és mert megtehetik.
RonaGyuri
@verőce21: az egész nem arra készült, hogy a rászorulókon segítsen! =))
Sámannus
Van két fasza bankunk, majd azok elszipkáznak minden lóvácskát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.