Az uniós pénzügyminiszterek tanácsa (Ecofin) mai ülésének kiemelt témája volt a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni fellépés európai stratégiája. A különutas politikánk itt is kiütközött, ugyanis a  Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint Varga Mihály miniszter közölte: magyar részről aggályos a felügyeleti funkciók EU-szintű intézményekre való áthelyezése. A felügyelet a közös szabályok betartása felett őrködne, de a magyar álláspont szerint a részletes, naprakész információkkal rendelkező nemzeti hatóságok hatékonyabban tudják kezelni az unió előtt álló kihívásokat. Az Ecofin tegnapi ülésén egyelőre csak ajánlásokat tett arra, hogy az épp megalakult új Európia Bizottság milyen álláspontot kövessen az ügyben. A pénzügyminiszterek tanácsa egy korábbi márciusi ülésén hozott döntése szerint az Európai bankfelügyeletnek nagyobb szerepet kell kapnia a pénzmosási és terrorizmus finanszírozási ügyletek felderítésben. A...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Még mit nem!

Még a végén az adófizetők is vérszemet kapnak és ők is bele akarnak látni a dolgokba

A Népszava számol be a mi drága jó Mityukánk (tudtad Wazze, hogy Őfenesége második utóneve is Mihály?) megint elszólta magát. Ha nem is a címben „Varga szerint aggályos, ha Brüsszel látja a magyar pénzmosási ügyeket” foglalt módon, inkább rálát, belelát, etc. ellen védekezik.
Igazán nem meglepő módon – európai ügyészség, európai korrupció elleni együttműködés, etc. -: „magyar részről aggályos a felügyeleti funkciók EU-szintű intézményekre való áthelyezése. A felügyelet a közös szabályok betartása felett őrködne, de a magyar álláspont szerint a részletes, naprakész információkkal rendelkező nemzeti hatóságok hatékonyabban tudják kezelni az unió előtt álló kihívásokat.”!
Nos a dologban az eb épp itten van elhantolva: „a részletes, naprakész információkkal” van a gond. Na nem azért mert technikai akadálya lenne, hogy az illetékes európai szervezet ezekből alakítsa ki a képet, hanem akkor nem lenne mód a meghamisításokra! Mityuka néked magyarázzam: kis túlzással már ott tartunk, hogy ha az ember – már akinek van – pénzt ad a feleségének a bevásárlásokra, az is érdekli a NAV-ot. =))
karma1
@RonaGyuri: Azert nem gondoltam volna, hogy a kormany csupa idegbeteg struccbol allna, de ugy latszik, megis igy van... Megis mit gondolnak? Azt hiszik, ha ok a fejuket a homokba dugjak, akkor nem latszanak? Azt gondoljak, hogy azert, mert az IMF-et elzavarta orban, azert Brusszelbol, Strasbourgbol nem latjak, mi folyik Magyarorszagon?
Es igen,... a naprakeszseg... Egy ugyved baratom mondta, hogyha egy uzletet becsuletesen akarsz csinalni, akkor minden papirmunkad legyen naprakesz, datumokkal, alairasokkal, mert az ugyvedek mindent ki tudnak magyarazni, de visszadatumozni egy fokonyvben, sorszamozott penztarkonyvben nem tudnak.
Szoval misike, egesz nyugodtan foshatsz, nem vagy te igazi penzugyminiszter, csak orbannak az a keze, aki segiti a lopasban, a kamu, gazdasagot befolyasolo torvenyek hozasaban. Nagyon remelem, hogy mar nem sokaig jarhatjak ezt a pavatancot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.