MI AZ HOGY NEM TUDJÁK??? „Kit érdekel az új benzin? Csak a nagyon régi kocsik nem mennek vele!” Többször is hallottuk ezt az érvelést, a baj csak az, hogy a magyar autók átlagéletkora több mint 14 év. Ráadásul az újabb autóknál is okozhat gondot, ha ritkán használjuk a kocsit. A KSH-tól most azt is megtudtuk, a magyar autósok közül akár 7-800 ezren is bosszankodhatnak, hogy januártól megnőtt a benzin etanoltartalma.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Volt szerencsém már a bioetanolhoz. Amikor még más adózás (jövedéki adó), vonatkozott rá, Csongrádban a gyerekeimnél segédkeztem a ház körül. Elfogyott a magammal vitt benzin, és a pár száz méterre lévő kúton tankoltam az ötös út mellett. Néhány nap múlva az ország másik végében használtam a gépeimet, nem sokáig, mert a karburátor membránjaiból csak a hordozó üvegszál maradt. Valamennyi gépem tönkrement, mert kifogtam akkor egy pénzmosodát. Feltűnhetett volna azonnal, hogy aznap du. én voltam a blokk szerint 24. balek aki ott tankolt.
division
@RonaGyuri: Gyere majd el egyszer és nézd meg, utána én is megnézem a te munkásságodat. Utána eldönthetjük kié ér többet ( persze bunyóval is megoldhatjuk, ha neked úgy jobb, de abban is alulmaradnál, te ránk maradt elvtárs):-)
Sámannus
@nezelodo: Nékem a régi autóm tankja is kilyukadt. Hol volt még akkor a biobenzin.. Most lesz min rongyolni ha igaz ha nem. A korábbi keverékek tartalmazhattak esetleg több adalékot, vagy akár vizet is, vagy más idegen anyagot is. Mára vannak olyan anyagok amik a savak hatását is lecsökkentik. Inhibítoroknak hívják.
Nagyon tudatlannak kell lenni, hogy ezt ne lássuk . sokkal inkább támadásba lendül az olaj lobbi.
nezelodo
Azért a bioetanol túladagolása, rendesen károsítja azokat a benzinálló gumi alkatrészeket, ami eddig évekig kibírta, persze ez a túladagolás esetén szembetűnő. Én akkor kifogtam egy hamisítót, mert nem volt még jövedéki adó köteles a bioetanol. A környéken mindenki tudta, a hatóság kivételével, hogy nem szabad ott tankolni.
Sámannus
@nezelodo: Ha a korábbi éveket nézzük például a dízelolaj id megdermedt nagy hidegben. Mára ezt is megoldották. Sokkal valószínűbb, hogy az új keveréket laborban már jó előre bevizsgálva vetik piacra. 100%-os azonosság nincs de ismerve annak mértékét amivel kárt okozhatnak, vállalható mindenkinek ezaz alacsony kockázat.
nezelodo
@Sámannus: Remélhetőleg nem fog akkora kárt okozni, mint egykor a szőkített gázolajban maradt savtartalom. Azt sem tudta senki felmérni.
A kertészeti kisgépek viszont eddig is megszenvedték a "minőségi" benzinjeinket. A szervizelői tudnának mesélni erről a megszaporodott tavaszi javítások statisztikáit alapul véve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.