A korrupció természeténél fogva rendkívül összetett jelenség, és a felszámolására nem létezik tökéletes, mindenki által elfogadott módszer: nincs a kezünkben egy univerzális formula, amelynek alkalmazásával Ugandától Magyarországon át az Egyesült Államokig eredményesen küzdhetnénk ellene. Ahhoz,…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Bár alapvetően igaza van sok dologban,

de a hazai – s nem csak – rögvalóságra ennél sokkalta nagyobb a relevanciája

Mottó:
„Leben und leben lassen.” –írta Schiller egy drámai költeményében, ami a mai matyar rögvalóságban a lopni és lopni hagyni -vá „nemesedett!”

A korrupcio.blog érdekes post-ot eresztett meg az igencsak találó „Ha mindenki korrupt, mi miért legyünk tisztességesek? - A társadalmi normák szerepe a korrupció elleni küzdelemben” címmel.
A cikk a vége felé azon elmélkedik, hogy a „a korrupció csupán rendszerhiba és a normális működéstől való eltérésből fakad.” naiv voltán elmélkedik. Az érvelés persze lehet igaz azokra a „fejletlen országokra”, amiket vizsgáltak, azonban a hazai „gyakorlat” ennél mélyebben beépült. Nem a rendszer működése anomáliája, hanem lényegében maga rendszer. Orbán sikerének az igazi titka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.