Akár 10 milliárd forintot is költhet erre a következő években Magyarország, de a külügyi államtitkár igyekezett mindenkit megnyugtatni, az oroszok beszámítják a „magyar hozzáadott szellemi értéket is.” Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Dmitij Rogozin, a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat igazgatója már tavaly decemberben megállapodtak a magyar–orosz űrkutatási projektek elindításáról, valamint a Nemzetközi Űrállomásra 2024-2025-ben felküldendő magyar űrhajós kiválasztásának megkezdéséről.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A hülyének is megéri,

legalább is a dologban érdekelt NER-társaknak biztosan

„ Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos szerint: egyáltalán nem számít drágának 10 milliárd forintot költeni a következő években arra, hogy 2024-25-ben magyar űrhajós mehessen a világűrbe. ”!
Nos túl azon, hogy ők ebből élnek – igen jól – van a dolognak egy praktikus oldala is. Tényleg nem sok, ha meggondoljuk, hogy
mire kész lesz mennyibe fog fájni nekünk adófizetőknek,
s az is releváns, hogy nem sok marad belőle mire keresztülmegy a hazai és az orosz illetékesek kezein! =))
Qqberci
A Műegyetem csapata évtizedek óta beszállítója az ESA-nak. Ingyen. Mármint hogy állami támogatás nélkül. A miniszteri nagyonbiztos éves béréből csodát tudnának tenni. Amikor Charles Simonyi, ifjabb Simonyi Károly az ISS-en járt, az csak mintegy 6 milliárd Ft-jába fájt, amit saját zsebből fizetett...
Nessy
Ha tudnánk, hogy jelen kormányunkat a 133 bátor emberével, és az oligarcháival a Naprendszeren kívüli űrutazásra küldik, garantáltan megérné.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.