Mark Zuckerbergnek abba kéne hagynia a tények elfedését, miközben álszent módon a kormányzati szabályozás mellett érvel – fogalmazott Soros. A magyar származású milliárdos nyílt levélben kéri, hogy távolítsák el a Facebook éléről az oldal alapítóját, Mark Zuckerberget és Sheryl Sandberget, a szolgáltatás operatív igazgatóját. Soros szerint a Facebook Donald Trump újraválasztásán munkálkodik.

Mark Zuckerbergnek be kellene fejeznie a ködösítést, amikor jámbor módon a kormányzati szabályozás mellett érvel

– teszi hozzá Soros György olvasói levelében. Rövid véleménycikke végén megismétli javaslatát: távolítsák el Mark Zuckerberget és Sheryl Sandberget a Facebook vezetéséből.

Soros azután írt erről, hogy Mark Zuckerberg hétfőn találkozott az Európai Unió vezetőivel.

Soros György kirúgatná a Facebook vezérét

Mark Zuckerberg, a Facebook elnök-vezérigazgatója 2020. február 17-én Brüsszelben, ahol megbeszélést folytatott Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével, az értékekért és átláthatóságért felelős cseh uniós biztossal. MTI/AP/Francisco Seco

A brüsszeli találkozón Zuckerberg Vera Jourova demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztossal is egyeztetett. Jourova volt az egyik olyan uniós döntéshozó, aki nagyban bírálta a Facebookot a Cambridge Analytica-botrány miatt. A találkozón Zuckerberg megemlítette, hogy

nagyobb ellenőrzésre lenne szükség a közösségi platformokon terjedő gyűlöletbeszédek miatt, és hatékonyabban kellene szűrni a dezinformációkat, amelyek a Facebookon is fel-felbukkannak. 

Ezt követően a Financial Times jelentette meg Soros György Párizsból küldött levelét, amelyben a milliárdos befektető meglehetősen erős szavakkal reagál a Facebook-vezér legutóbbi nyilatkozataira, amelyekben Mark Zuckerberg a techcégek szigorúbb szabályozását tartotta kívánatosnak. Sorors György így kezdi levelét:

Mark Zuckerbergnek abba kéne hagynia a tények elfedését, miközben álszent módon a kormányzati szabályozás mellett érvel.

A magyar származású üzletember és Zuckerberg régóta rosszban vannak. Soros György így folytatja írását:

Úgy tűnik, Mr. Zuckerberg valamiféle kölcsönös segítségnyújtási egyezséget kötött Donald Trumppal, amelynek révén [a Facebook] segíteni fogja Trump újraválasztását. A Facebooknak nem kell kormányzati szabályozásra várnia ahhoz, hogy visszautasítson minden 2020-as politikai hirdetést a november 4-i [amerikai elnök-] választás lezárultáig. Ha bármi kétség is felmerül arról, hogy az adott hirdetés politikai jellegű, akkor elővigyázatosságból azt is vissza kell utasítania.  Valószínűtlen, hogy a Facebook így fog eljárni.

Ezért újra megismétlem kezdeményezésemet:

Mark Zuckerberg és Sheryl Sandberget el kell távolítani a Facebook vezetéséből. (Az pedig természetes, hogy támogatom a közösségimédia-platformok kormányzati szabályozását."

A Google és a Facebook térnyerése, illetve monopolista viselkedése globális problémává vált – mondta Soros György már a 2018-as davosi fórumon is, azóta pedig folyamatosan napirenden tartja a témát. A milliárdos üzletember – aki egyébként szintén befektetett a két óriáscégbe – úgy fogalmazott, hogy ezek a vállalatok kihasználják a társadalmi környezetet, sokféle problémát okozva ezzel. Soros azt is felvetette, hogy a tech cégek kísértésbe esve rossz kompromisszumokat kötnek az orosz és a kínai piaci térnyerés érdekében.

Forrás: Portfolio, Index, HVG

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Sokan áldanák a sorsot, ha majdan 90.évesen nem mondják hamut a mamunak!
kokopelli
@tudode: A Trampli az ukránokkal is egyezkedett a választás elött,hogy hazudjanak! Miért ne próbálná
meg a Zuckerbergel is? Ha egy város lakóitól kicsalt pénz beruházása után a város teljesen padlóra került,
akkor még mi várható el Tramp-litól! Különben is az ő dolguk! Mi köze Európának hozzá?
(vagy megint Birnbaum/Finkelstein?) (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.