A főpolgármester további járatsűrítésekre utasította a Budapesti Közlekedési Központot. Kabinetfőnökével együtt ellenőrizte a budapesti buszjáratok zsúfoltságát csütörtök reggel Karácsony Gergely főpolgármester, és bár tapasztalt némi javulást a szerdai állapotokhoz képest, még mindig nem elégedett.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tipikus példája annak, mikor a politika mindent visz

de legalább is teljes mértékben felülmúlja a szakmai szempontokat

Az újabb egyértelmű példa erre a budapesti közösségi közlekedés. Nincs rálátásom, így nem tudom, hogy eredendően mi indokolta (én nem zárnám ki a szabotázst sem), de a BKK úgy döntött, hogy bevezeti „a hétköznapokra is érvényes szombati menetrend Budapesten”!
Amire: „Vitézy Dávid, a BKK egykori vezetője, jelenleg a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója, valamint Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára is kritizálta az új menetrendet, mivel a járatok túlságosan zsúfoltak voltak.”! Nem, nem éltek hivatali ehetőségeikkel, hanem politikai akcióba kezdtek és a nyilvánosságot bujtogatták!
Most a főpolgi visszavágott – na jó állítólag utasította a BKK vezérigazgatóját – azonban fontosnak tartotta, hogy a médiában is akciózzon!
Qqberci
Teljesen rendben van, hogy egy sebtében meghozott intézkedést korrigálnak, javítgatnak. Nem sűrűn van - szerencsére - ilyen járványhelyzet, tehát nem csoda, hogy első nekifutásra nem lett tökéletes a szabályozás. Bíztató azonban, hogy a javítás szándéka megvan, a kritikákat, észrevételeket figyelembe veszik.
Most viszont visszaütni látszik az a BKV-s beszerzési stratégia, hogy "miénk legyen a leghosszabb villamos". A szállítási kapacitást most csak úgy lehet csökkenteni, ha ritkítják a járatokat. Ez viszont az utazási idők növekedésével jár. Az idősebbek talán még emlékeznek rá, hogy annak idején a nap közben három kocsival közlekedő villamosjáratok vonalán éjszaka vagy csökkent forgalmi igényű időszakokban egyetlen kocsiból álló járatok közlekedtek. Így a szállítási kapacitás lecsökkent, az energiafogyasztás úgyszintén, de az utazási idő nem változott lényegesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.