Adhat-e a cég a adómentes pénzbeli juttatást a dolgozóinak, ha a koronavírus-járvány miatt foglalkoztatni nem tudja őket? – kérdezte az Adózóna egy olvasója. „A járványhelyzet következtében nem tudunk munkát adni a munkavállalónknak. Amennyiben a munkavállaló szociális helyzete indokolja, adhatunk-e a kieső munkalehetőség miatt adómentes pénzbeli juttatást? Ha nem, akkor megoldható lenne ugyanez olyan alapítványon keresztül, amelynek cél szerinti tevékenysége között szerepel a szociális célú adományozás?” – hangzott a kérdés.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ha akarom „katasztrófahelyzet”, ha akarom nem az

Ugye te sem gondolod Wazze, hogy az ilyen anomáliák véletlenek

Miközben a „katasztrófahelyzet” miatt, pontosabban arra hivatkozva (a disztinkció szükséges az első intézkedések ismeretében) időben és hatáskörben korlátlan hatalmat kért és kapott ártunk és qurmányunk, s főleg ez a retardált dagadt törpe!
Mindeközben „A járványhelyzet következtében nem tudunk munkát adni a munkavállalónknak. Amennyiben a munkavállaló szociális helyzete indokolja, adhatunk-e a kieső munkalehetőség miatt adómentes pénzbeli juttatást?” – merült fel az igazán nem váratlan kérdés. Elvben akár lehetne pozitív a válasz, hiszen a törvény erre megvan. Kimondja „mentesül mindennemű közteher alól a katasztrófahelyzetben lévőknek nyújtott vagyoni előny”!
Akkor mi a gond? Csak annyi, hogy végrehajtási utasítás hiányában véleményes, hogy adózási szempontokból „a koronavírus esetében katasztrófahelyzetről van- szó?”. =))
Qqberci
Ilyen kicsiségekkel nem ér rá a qrmány foglalkozni ilyen nehéz időkben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.