A feldolgozóipar, a vendéglátás és idegenforgalom, az ingatlanközvetítés, a szállítmányozás, valamint a kreatív és szórakoztatóipar területén dolgozók állását veszélyezteti leginkább a koronavírus-járvány. A koronavírus-pandémia gazdaságra gyakorolt hatását vizsgálta az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének két munkatársa. Csizmadia Péter és Illéssy Miklós az ENSZ munkaügyi szervezete, az International Labour Organization (ILO) legfrissebb beszámolóját vette alapul.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy kis szám-játék

Nem, nem én – nem vagyon én Orbán – számoltam, de így is igencsak érdekes

A vonatkozó propaganda most is nyomatja, hogy mennyivel jobb nekünk: kevesebb az érintett, az áldozat, laposabb a görbe, etc.
Erre most mit nem kell halljak? „A magyar munkahelyek közel fele veszélybe kerülhet a koronavírus miatt” – szól egy friss eredmény.
Hogy mi ez a különleges? Csak annyi, hogy pár napja azt olvastam, az MTI/DPA jóvoltából, hogy „A 3,3 milliárd munkahely csaknem fele veszélybe került világszerte a koronavírus-járvány következében hozott drasztikus intézkedések miatt.” – olvasható ILO honlapján „ILO: As job losses escalate, nearly half of global workforce at risk of losing livelihoods” című közleményben!
Igen a nap kérdése: ha ennyivel jobbak vagyunk mindenben akkor ebben miért átlagosak??? =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.