Rengeteg külön nevesített projektet söpört össze semmitmondó címek alá a költségvetésben a pénzügyminisztérium, így ezekről már nem tudni, mennyi pénzt visznek el külön-külön. Felolvadt például a nemrég tíz évre titkosított Budapest-Belgrád vasút.

(Forrás: hvg.hu, RonaGyuri által)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hát átlátszónak átlátszó

persze nem a költségvetés – az nem annyira -, de manipuláció annál inkább

Ahogy arról a média is beszámolt „«Egyszerűsítettünk a költségvetés szerkezetén is. Egy egyszerűbb tervezetet fogunk benyújtani, ami a képviselők számára azt fogja majd jelenteni, hogy megfeleződik a sorok, tételek száma, reményeink szerint ezzel áttekinthetőbb lesz a költségvetés egésze» – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a 2021-es büdzsé tervezetének bemutatásakor. ”
Nos ahogy a hvg.hu szerzője igencsak jogosan felveti: „Kérdés, hogy egy ország központi költségvetésének az-e a dolga, hogy könnyen áttekinthető legyen, vagy pedig hogy minél átláthatóbbá tegye, pontosan mire és mennyi pénzt költ a kormány. ”. Ami persze költői szerű kérdés, mert egyértelmű, sőt hogy stílusos legyek igencsak átlátszó - tegyük hozzá nem is igazán leplezett - trükk arra, hogy leplezzék mire is megy el a pénz! =))
ElizabethVU77
Nаgyon гоssz lánу voltаm.
Вüntess mеg а farкam a számat!
-----
http://ki​​s​sia​​.cl​ub...
tudode
Hogy mik vannak:
.
A rendeleti kormányzás kistestvére a rendeleti költségvetés, annak a kezében, aki nem rendelkezik se államháztartási, se államigazgatási ismerettel:
.
https://www.google.com/search?q=megval%C3%B3s...
.
Ami azzal jár, hogy:
.
""""" Egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe került a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése.""""
.
Aki kapja, marja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.