Nyoma sincs a béremelésének vagy egyéb szerkezetátalakításnak a jövő évi költségvetésben. Bár a múlt hónapban Pintér Sándor belügyminiszter felhatalmazást kapott az egészségügy átvilágítására és Kásler Miklós humánminiszter is alakított öt reformmunkacsoportot, nagyobb átalakításnak nem látszik fedezete a jövő évi költségvetés javaslatában. Pedig Gulyás Gergely kancelláriaminiszter még a csütörtöki kormányinfón is arról beszélt: bár az idén nem lehet végrehajtani a finanszírozási modellváltást, a járványból tanulva át kell alakítani a rendszert, és jövőre megkezdik ezt a munkát

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A tévedések nem is annyira vígjátéka

„Az Egészségbiztosítási Alap (E-Alap) tervszámaiból nagy változásokat, így például struktúra-átalakítást, vagy az ellátórendszer feszültségeit oldó intézkedéseket nem lehet kiolvasni”

Ez a gondolat a Népszava „Tovább éhezik az egészségügy” című cikkéből való és Székely Tamás egykori egészségügyi miniszter, az egészségbiztosító volt főigazgatója reakciója elolvasván a jövő évi költségvetés vonatkozó adatait.
Nos úgy látom és tapasztalom, hogy – eltekintve bizonyos propaganda dumáktól -:
ártunknak és qurmányunknak esze ágában sincs megoldani – sőt erős kétségeim vannak, hogy érdemben foglakozni akarnak- - az egészségügy problémáit,
még ennél is egyértelműbb, hogy az itt felvetett összefüggéseket fel sem képesek fogni, ha egyáltalán akarnának foglakozni vele,
s ráadásul – ha és amennyiben ezeken át is segítik őket valakik valahogyan – nyugodtak lehetünk a költségvetés készítői sem lennének képesek rá! =))
Csak a rend kedvéért meg kell jegyezzem, hogy persze – már csak a nagy számok törvénye miatt is – az említett tüsténkedők között akadhatnak a megfelelő pouvoir-okkal (tudás, felkészültség, tájékozottság, tehetség, etc.) rendelkezők is, azonban ők inkább kussolnak! =))
Nessy
@RonaGyuri: 5 reform munkacsoport? Elég lenne egy, de szakemberekből!
Ha azt akarod, hogy valami ne oldódjon meg, hozz létre bizottságokat / munkacsoportokat! ( Murphy után szabadon)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.