Jelenleg a teljes kapacitás 0,26 százalékát használják a koronavírusos betegek ellátásában. Csak a múlt héten újabb 1800 lélegeztetőgép érkezett Kínából. Erről Szijjártó Péter külügyminiszter számolt be vasárnap. A külügyminiszter összesítést nem adott, de a korábbi bejelentései alapján eddig legalább 6500 lélegeztetőgép érkezett Kínából. Ez óriási szám ahhoz képest, hogy eddig összesen 4014 embernél mutatták ki igazoltan a Covid-19-et Magyarországon. Most vasárnap, amikor Szijjártó az újabb szállítmányokról adott hírt, Magyarországon 386 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük mindössze 21-en voltak lélegeztetőgépen.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azt hiszem a lényeget nem fogjátok

444.hu: „Annak ellenére is ezerszámra veszi a kormány Kínából a lélegeztetőgépeket, hogy a járvány csúcsán is csak 82-en szorultak ezek segítségére”

A portál tegnapi cikkében foglaozik azzal, hogy „Csak a múlt héten újabb 1800 lélegeztetőgép érkezett Kínából. Erről Szijjártó Péter külügyminiszter számolt be vasárnap. ”!
Nos azt hiszem – persze túl azon a praktikus hasznon, hogy kiverik vele a demagógok egyik érvének (mennyi lélegeztető gépet lehetett volna venni, ebből vagy abból) méregfogát – a dolognak igencsak fontos magyarázata van: az un. alkotmányos költségeket nem a használat, hanem a beszerzés kapcsán számolják!! =))
namihami
@RonaGyuri: És, nint kiderült, a beszerzett gépek jórésze a kórházi használatra alkalmatlan. A behozott gépek egy részét házi terápiai célra tervezte a gyártó. Nem arra való, amire idehozták. De az ""alkotmányos költség"" persze valóban darabra megy.
kissé felnőttem
tuzsonyék Bencécskéje erről nem ovastál Bakker A másik meg Vácon is minőségi gépeket gyártanak ja az tán nem fideszközeli cég? anám borogass vám sem terhelné meg a kihasználtsági mutató ? a tiétek meg porosodik meddig is ja? 0,26 % volt a gépek kihasználtsága ha hinni lehet a számoknak .
CsipkeRózsa
Már régen leállíthatták volna a gépek beszerzését, hiszen: "Egy izraeli magyar cég kezdett el lélegeztetőket gyártani. A világ egyik legjobb lélegeztetőgépét gyártják Vácon - írta ki Menczer Tamás, ..."

www.napi.hu/magyar_vallalatok/egy_izraeli_magyar_ceg_kezdett_el_lelegeztetoket_gyartani.707824.html
CsipkeRózsa
A sok megmaradt kínai gépet majd elajándékozzuk egy pár országnak, hogy jók legyünk náluk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.