Eladósodás vár az önkormányzatokra - derül ki legnagyobb szövetségük felméréséből. Pénztartalékaik csak néhány hónapra elegendőek, miközben a kormány nem tervezi, hogy növeli támogatásukat jövőre. Az önkormányzatok több mint 50 százaléka legfeljebb két hónapra elegendő pénzügyi tartalékkal rendelkezik - idézte a Népszava a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) május közepén készített felmérését. A legnagyobb önkormányzati szövetség hétfőn nyilvánosságra hozott adatai szerint a városok és falvak mindössze 14 százaléka képes működni fél évig hitelfelvétel nélkül, ugyanakkor majdnem 19 százaléknak nincs egyetlen fillér tartaléka sem.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez már senki számára nem lehet új. Kedvenc vidéki központjaik kivételével a fideSS fokozatosan építi le a vidéket.
justhpeter
Ez már senki számára nem lehet új. Kedvenc vidéki központjaik kivételével a fideSS fokozatosan építi le a vidéket.
csipetke
...és mindezt azért,mert orbán nem tud veszíteni.Pedig az önkormányzati buktával elkezdődött valami.Be kéne már látniuk,hogy az embereket már nem lehet Sorossal,migráncsokkal hülyíteni.Szomorú,hogy az önkormányzatok nem pályázhatnak egyenesen eu-s pénzekre a kormány megkerülésével.
verőce21
Jó is, hogy nincs pénze az önkormányzatoknak, mert ha lenne, rögtön "építenének" festékkel kerékpárutakat és 40 cm-es kilátókat a falu határába.
Nessy
@verőce21: A kilátókat, a sok esetben használatlan látványberuházásokat, a pár hónapig használható bicikliutakat uniós pénzből építették, mert arra kaptak pénzt! Mint ahogy a libalegelőn felépített kihasználatlan stadionokat is! Mi leszünk lassan az "ezer stadion országa"!
Gazella
Bezony. Meg van a nesze eredménye a sok fityesz seggnyaló polgármesterneknek... nesze neked narancs úgy kellett nektek..
RonaGyuri
@verőce21: jól látod, imádott fél-istened cimborái ilyenekre költik azt a pénzt is, ami pl. a Lánchídra kellene!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.