Ugyan van olyan gyümölcsünk, amiből nem jósolnak fényes hozamot a gazdák, a boltokban mégis arany áron vásárolhatjuk meg a legtöbbet. Most annak jártunk utána, mennyire kell a zsebünkbe nyúlni, ha bevásárolnánk a kedvenc gyümölcseinkből.

Forrás: hellovidek.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A cím releváns,

de a %-okkal egyértelmű gond van

A portfolio.hu „Horror árak a magyar piacokon: ennyiért mérik most a szezon slágereit” című cikkének első fele tökéletesen klappol, de tegyük hozzá, hogy nem csak a szezon slágerei, hanem szinte minden. Azonban mindjárt az első mondatban ott van valami, ami arra enged következtetni, hogy a szerzőnek – illetve a forrásnak – elemi szintű hiátusai vannak a százalékszámítással, vagy legalább is azt reméli, hogy nekünk vannak! „Májusban a fogyasztói árak átlagosan 2,2 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Ez alól a gyümölcsök sem voltak kivételek.” – írja. Ami még akkor is véleményes, ha később egy nagyságrenddel nagyobb „ára pedig az előző évek átlagához képest akár 20-30 százalékkal is magasabb lehet” adatról elmélkedik!
Külön meg kell említsem, hogy az adatforrásként megjelölt piaconline.hu –n próbáltam utánanézni az időszak egyik legidényebb terméke árának, a spárgának. Nincs rá adatuk. Személyes nem reprezentatív felmérésem alapján 70-120%-os emelés tavaly óta. Ebben nincs benne az egyik (talán nem egyedül, de szintén multi és külföldi áru) nagyáruház akciós ára. A cég londoni üzleteiben ezek a csomagocskák még az itthoni kicsit több mint 400-as árnál is kedvezőbbek: nem egészen 1 £! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.