Javult Magyarország teljesítménye. Jelentősen javult Magyarország teljesítménye a hálózati lefedettségben és az internethasználatban az Európai Bizottság jelentése alapján. Solymár Károly Balázs ismertette, hogy a szélessávú vezetékes és vezeték nélküli hálózat hozzáférését tekintve a 16. helyről a 7. helyre, az internethasználatban a 19. helyről a 14. helyre ugrott az ország egy év alatt, az 5G felkészültség területén pedig Európában a harmadik helyen áll Magyarország. Az online közösségi és a híroldalakat a magyarok látogatják a legtöbbször, az internetezők hatvan százaléka pedig vásárol és bankol is ezek mellett - mondta.

Forrás: tozsdeforum.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Csak egy kicsit eltúlzott púderezés,

amit a derék M1-Titamilla hurráoptimista narratívával adatott elő

„Jelentősen javult Magyarország teljesítménye a hálózati lefedettségben és az internethasználatban az Európai Bizottság jelentése alapján” – mondta Solymár Károly Balázs, aki az infokommunikációért felelős helyettes államtitkára volt a derék Seszták NER-társnak, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Egy két apróbb tódításon túl, bár némi visszafogottsággal és reménykedéssel „Fontos, hogy az elektronikus ügyintézés is fejlődjön, és egyre több olyan felhasználóbarát oldal jöjjön létre, mint amilyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalé”. Nem tartozik szorosan ide, de sokat elárul a hozzáértésről és a helyzetről, hogy a NAV felhasználóbarátnak tűnik. De olyanra is futotta, hogy „a kis- és középvállalatok digitalizáltságát tekintve Magyarország az utolsók között szerepel,”!
Nos ezt követően Titanilla vendége volt az m1-en és a dolog nagyon más színezet kapott. Egyenesen a digitális mutatók Kánaán-járól szólt a mese.
Nos; egyfelől az alapmutatókról, például a sebességről valóban szépek a csomagok névadó sebességei, azonban a tények nagyon mások. Egyfelől ez a lefele sebesség, a felfele ennek töredéke, ráadásul a vállalt határ teteje, az alja – s a valóság e közelben szokott lenni – szintén csak töredéke.
A felhasználó-barátság, még viccnek is rossz jellemzően át- és végig-gondolatlan, nehezen használható rendszerek árasztják el mindennapokat.
Ami pedig az e- közigazgatást – ami Titanilla szerint csodás – a bányászbéka alfele sem látszik.
Két sajnos jellemző példa:
tömegközlekedés; Dávidka és barátai már egy évtizede milliárdokat öntenek az e-jegyrendszer fejlesztésébe, pedig már mikor elkezdtek vele foglakozni számos évtizedes múlttal rendelkező megvehető példát láthattak jártukban keltükben Európában is.
aztán itt van, pontosabban nincs, az e-szavazások kérdése, ami már közel negyed százada véres rongy a Fidesz illetékesei számára, a 90-es évek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.