Az MTA szerint sem praktikus, sem jogi aggályokat nem vet fel az internetes tisztújító közgyűlés. Az akadémiai köztestületi tagok egy része szerint viszont jogilag sem védhető a szavazati joggal rendelkezők távollétében megrendezett tisztújítás, ami komoly legitimitási problémákat is felvet.

Forrás: qubit.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hogy ünnepinek mennyire ünnepi azt nem tudom,

de hogy nyitányról szó sem lehet az egyértelmű

Mi a választásokkal foglakozó szakemberek bő negyed százada foglalkozunk – és meg kell mondjuk egyértelműen sikertelenül próbálkoztunk a szavazások elektronikus megoldásai bevezetésével. A politika szinte kivétel nélkül, de a Fidesz a leghatározottabban – a többiek legalább sumákoltak, ők kategorikusan – elutasították.
Az igazat megvallva magánemberként annyira nem csodálkozom, de ezért meglepő, hogy a hazai tudomány fellegvárában „a Magyar Tudományos Akadémia (MTA)”-n is csatavesztés történt. Május 5-én tartották volna a tisztújító közgyűlésüket. Ez azonban a rendkívüli járványhelyzet miatt elmaradt. S tekintettel arra, hogy az 500 fő feletti rendezvényeket augusztus 15-ig továbbra sem lehet megtartani és az akadémiai közgyűlésnek mintegy 560 szavazati joggal rendelkező résztvevője van, az MTA vezetősége online közgyűlés összehívására készül. Pontosabban csak szeretett volna! De kitört a paraszt-gyalázat. Bár némelyek még szakmai halandzsát is bevették, de tudományosnak egyáltalán nem nevezhető érvek mentén lázonganak!
Nos a dolognak az a része is erősen elgondolkodtató, hogy a tudomány nagyjai ilyen mértékben tájékozatlanok az informatikai kérdésekben, az azonban már vérlázító, hogy ilyen kevés ismeret birtokában (felettébb kíváncsi lennék, hogy mit szólnának ahhoz, ha a szakterületükön történne hasonló???) kinyitják a szájukat! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.