Vajon mit szólna Hofi, ha szembesülne azzal, hogy – egy friss Eurobarometer felmérés szerint – az Európai Unióban a magyarok a leginkább toleránsak a korrupcióval szemben? A korrupció az, amiből kihagynak – mondta egyszer összekacsintós-cinikusan a Kádár-korszak nagy nevettetője. Vagyis, ha…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy fontos szempont kimaradt

a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója a korrupció toleranciánkról

A korrupcio.blog-on „Apátiába fojtva” címmel írt post-ot, amiben azon elmélkedik, hogy „gy friss Eurobarometer felmérés szerint – az Európai Unióban a magyarok a leginkább toleránsak a korrupcióval szemben”.
A kétség kívül sok igazságra rámutató elemzésnek van egy hiányossága, aminek szintén nagyon nagy szerepe van a helyzet kialakulásában. Azon lehet vitatkozni, hogy mennyire korrupció, de azon nem, hogy közvetlen hatással van annak kezelésére. Igen az adócsalás megítélése. Nálunk dicsőség és büszkeség kérdése, no meg mindennapos gyakorlat. Ma már ott tartunk, hogy számlát adó mesterembert alig lehet találni, de nincs is rá igény! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.