Rengeteget halljuk, hogy a városok és a falvak, vagy épp a nagyvárosok és a vidék ellentéte feloldhatatlan. Sok közgazdász nekiállt kiszámolni, valóban így van-e, vagy csak a politika gerjeszti a feszültségeket. Úgy tűnik, a különbségek léteznek, de eltüntethetők. És persze minél gazdagabb egy ország, annál gyorsabban kell félredobni a sztereotípiát a földeken dolgozó gazdákról.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Létezik-e város-vidék ellentét, vagy csak a politikusok mondják ezt?

egy értékes gondolatmenet egy meghatározó alapelem figyelmen kívül hagyása mentén

a cikk világos és viszonylag jól érzékelhető gondolatait igencsak elrontja a tény, hogy Európáról beszél. Arról az Európáról, ami alapvetően más mint, ami itt van. Ami – gyakran felületes ismeretek alapján – sokak vágyálma volt, igaz mára – s egyre hangosabban – az eredendő bűn fészkeként igyekszenek láttatni.
Igen alapvető fontosságú a régió a volt szocialista országok beágyazottsága. Nem foglalkoztam velük elég alaposan, de úgy gondolom, hogy ebből a szempontból is sokkalta rosszabb a mi helyzetünk, pl. a csehekhez képest egyértelműen.
A létező 40 éve meghatározó nyomott hagyott elsősorban a polgári jelző lejáratásával és az un. értelmiségi vérfrissítéssel, ami elképesztő mértékben utazott a megbízható paraszt-káderok nyomatásával.
RonaGyuri
@RonaGyuri: a dcerék fityesznyik vezetők minden mondata ékes bizonyíték erre!!! =))
verőce21
@RonaGyuri: Helyesen: "káderek" !
Te élő példa vagy a "megbízható paraszt-káderok nyomatására." !
RonaGyuri
@verőce21: te nem vagy magadnál, most sem!!! =))
jesz
a vidéknek semmi baja a városiakkal, és fordítva...azzal igen, ha a földeken, vagy az állatai közt egész nap serénykedő gazda és családja nap-mint nap este a tévé előtt ülve azt hallja, hogy ...lánchíd, bicikliút, 6-os villamospálya felújítása, a hármas metróra újabb 16 milliárdot kér egy külföldi vállalkozó, drága a piaci áru, kevés a nyugdíj, ebből a városi ember nem él meg belőle...

A mezőgazdaságból élő ember meg csak néz.
verőce21
@RonaGyuri: Sokadszor bizonyítod már, hogy még magyarnak is hitvány vagy az írásod alapján! De az, hogy ráadásul "újságírónak" adod ki magad, még röhejessé is tesz...!
RonaGyuri
@verőce21: te tényleg nem vagy magadnál!!! =))
verőce21
@RonaGyuri: Nem szégyelled magadat, hogy "újságíró" létedre, nem tudsz magyarul...?
És még te mersz kritizálni másokat a kifejezéseik, vagy az írásaik alapján?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.