11 milliárdos pluszforrás elosztása mutathatja meg, milyen lesz a kutatás-finanszírozás az MTA félreállítása utáni időkben. Furcsa levél érkezett az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) fenntartása alá tartozó - egykori MTA-s - kutatóintézetek, kutatási központok vezetőinek levelesládájába 2020. július 25-én. Maróth Miklós, az ELKH tavaly augusztusban kinevezett elnöke azt kéri tőlük: küldjék el neki az intézet vagy kutatóközpont „2020. évre vonatkozó kutatási terveit” - viszonylag szűk határidővel, július 28-án délután két óráig.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A lényeget nem értitek

Maróth Miklós, az ELKH tavaly augusztusban kinevezett elnöke leveléről

Az érintettek és persze az emberek is – bár az MTA jogfosztása sem volt piskóta – rácsodálkoztak a levélre, melyben egy-mondatos témaismertetéseket kér az intézményektől, legfeljebb fél oldalban. Állítólag pótlólagos támogatások – amit színesit, hogy a járó összegeket csak részben kapták meg – odaítélésére használnák.
Nos túl azon, hogy természetesen az egész kamu, tök mindegy mit írnak, a pénzt azt a NER-társaknak szánják!
Azonban a módszer jellemző; ártunk és qurmányunk által létrehozott intézmények „kutatási témái” valóban megfogalmazhatók egy-egy mondatban, s az intézmények teljes tevékenysége elfér egy féloldalon!!! =))
Gyütt Mönt
Szegény Széchenyi, nyilván nem így képzelte az MTA jövőjét.
ittott
van egy másik listájuk. ki a NER-es. elég a neve. és a háttérben ott van a Kubatov lista is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.