Az Összefogás a Gyermek- és Családbarát Magyarországért Szakértői Műhely gondozásában jelent meg a Jövőnk a gyermek című tanulmánykötet, amelyben a szakértők új terveket vetettek fel Magyarország népesedési helyzetének javítására.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

122 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
@Málna: Én inkább a kiadási oldalt csökkenteném mint pld. külföldi adományok, stadionok építése stb. amik nem létszükségletek, nem a saját népünk lehetetlenné tevését.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Hogy az ötlet mennyire komoly azt nem tudom

de azt igen, hogy árulkodó, s azt is hogy valami hasonló ezerrel folyik

Egy újsághír szerint „Az Összefogás a Gyermek- és Családbarát Magyarországért Szakértői Műhely gondozásában jelent meg a Jövőnk a gyermek című tanulmánykötet, amelyben a szakértők új terveket vetettek fel Magyarország népesedési helyzetének javítására.”!
Ami lássuk be a Nemzeti Szopatási Bigottság után már csak móka. Bár van benne egy – nem is annyira új – ötlet: felmelegítvén egy blődlit „A VÁLASZTÓJOG KISKORÚAKRA VALÓ KITERJESZTÉSÉNEK ÖTLETÉT, AMIT A GYERMEKEK NAGYKORÚVÁ VÁLÁSÁIG AZ ANYJUK, VAGY INDOKOLT ESETBEN NEVELŐJÜK GYAKOROLNA.”! =))
Nos túl azon, hogy – mint ezt már az előző felmerüléskor is hangsúlyoztam az ötlet igencsak jól passzol ártunk és qurmányunk mentalitásához. Különös tekintettel arra a tényre, hogy az alkotmányos rendünk (ami abból maradt) egyik alaptételét tenné zárójelbe!
Ennél is egyértelműbb, hogy a kiskorúak szavazati joga egyelőre csak fikció, de a választójogúak kiskorúsítása már ezerrel dübörög! =))
Chao ragazza
@RonaGyuri: Nyilván te azt helyeselnéd ,hogy a nyugdíjasoktól vegyék el a szavazási jogot !A sok buta 20-30 éves meg bevenné a Momentum és DK hazugságait ! Ez a két társulat NEMZETBIZTONSÁGI VESZÉLY Magyarországnak !Mondjuk a te őseid sem éppen a Vereckei hágón jöttek be éppen ,ezért szeretnél újra kommunizmust .
Aki Én
@Chao ragazza: a 20-30 éveseknek több alapjuk van szavazni, mint nektek meszesagyúaknak.
RonaGyuri
@Chao ragazza: neked nagyon komoly olvasásértési gondjaid vannak, ezt a sok baromságot honnan vetted???
Giovanni Alba
Chao ragazza, Aki Én Viktor örömére ugorjon egymásnak öreg és fiatal. Az öregeknek vessük szemükre korukat, a fiataloknak meg a ... lássuk csak, a korukat? Csak én látom úgy, hogy a játék közben arra megy ki, hogy elég ide EGY szavazat is? A vezír megmondja, a nép tapsol, lehet hazamenni, nincsen itt semmi látnivaló. Ez lesz ha az idős nem a lelkesedést és a jobbító szándékot látja a fiatalban, és a fiatal pedig lazán ignorálja az élettapasztalatot. Ne hagyjuk, hogy orbán nevessen a végén.
Chao ragazza
@Aki Én: Tudod úgy szellemileg mint fizikailag jól vagyok.Igaz én sosem iszom alkoholt ,nem dohányzom ,helyesen táplálkozom és aktív vagyok .A volt kollégáim MIND meghaltak 61 éves volt a legidősebb.Vitte őket az alkohol ! A fiatal aki sosem tapasztalta a Kádár rendszert és reinkarnációját a Dobrev-Gyurcsány -Niedermülleres férgeket az nem nekünk akar hinni, hanem a hazudozóknak !
Chao ragazza
@Giovanni Alba: Nyilván nem olvastad a Momentum programját ,én meg igen ! A szívemhez kaptam amikor felfedeztem benne a " menekültek tisztességes eljárását " mint programot ! A legtöbb magyarnak fogalma sincs ha ezek nyernének egy két év és taccsra vernék Magyarországot ! Donáth Anna 2 hónapja még egy nigger barátjával FB oldalon reklámozta ,de akkora vihar lett ,saját lijkoloi is nem pozitívan írtak neki erről.Szóval most eldugták a témát, de ha nyernének az katasztrófa lenne !
RonaGyuri
@Aki Én: azért ezt gondold át, tudod ki az ő küldetéstudatos szószólójuk??? =))
nezelodo
A tervezet joggal,(?), hivatkozik az életpálya modell kidolgozására a nevelőszülők, és a több gyermekes szülők esetében. Nem lenne baj áttekinteni azon rétegek sikereit, akiket már meglepett a kormányunk egy életpálya modellel. A másik megjegyzésem, érdekes lenne tudni, hogy ezeknek a szakértőknek hány gyereke és unokája van, és miből és hogyan élnek? Vajon ők is a kormány családbarát sikerének tekintik-e a kb. tíz éve változatlan családi pótlékot, és ezen idő alatt 27 %-ra emelt áfát, mint egy NER társ, aki kiselőadást tartott a megemelt ÁFA sikertörténetéről?
1magyar
@nezelodo: Az a baj, azzal,hogy az adóból vonhatják le a gyerekkedvezményeket,hogy a rosszabbul keresők kevesebb támogatást kapnak. Feltétel nélkül sokan abból élnének, hogy gyerekeket csinálnának.A csp. munkához kötöttsége jó lenne, de érjen minden gyerek ugyanannyit.Mert a péknek, a kereskedőnek stb. kevesebb a levonhatósága de nevelhet ugyan olyan értékes embert mint egy miniszter.
Málna
Ha az a cél, hogy az adófizető réteg szaporodjon, akkor nem szabad semmit alanyi jogon adni. Még a családi pótlékot sem szabad emelni, nemhogy rendes jövedelmet adni a gyerekekért.
1magyar
@Málna: Én inkább a kiadási oldalt csökkenteném mint pld. külföldi adományok, stadionok építése stb. amik nem létszükségletek, nem a saját népünk lehetetlenné tevését.
Aki Én
@Chao ragazza: Van ebben igazság, de a legnagyobb hazugok orbánék.
Egyébként menekültek voltak, vannak, lesznek. Nem összemosandó a népvándorlással, amit a hazudozással szemben senki nem támogat.
Ti éltek a múltban, szerencsére a fiatalokat a ma meg a holnap érdekli.
1magyar
@Aki Én: Arra gondolj,hogy te mennyivel tapasztalatlanabb voltál huszonévesen mint most. Sokkal okosabb döntesz sok mindenben mint akkor. Nem azért mert okosabb vagy hanem mert tapasztaltabb.
Pálinkás Pál
"Ennek értelmében a hivatásos szülők harmadik vagy több gyermek vállalásáért cserébe méltányos jövedelemre lennének jogosultak." ez senkinek sem tünt fel??? nos vajon melyik népcsoportra jellemző ezt a kitétel??? a krumplis szavazókra...semmi más ez,mint a cigók orbáni segélyezése a szavazatokért...vajon miért nem úgy javasolják,hogy ha az apa ,vagy az anya büntetett előéletű,akkor ez nem vehető igénybe?? nos...a választ azt hiszem mindenki tudja!!!
Aki Én
@Málna: @1magyar: Én is szívesebben adok a dolgozónak, családosnak, rászorulónak ,,támogatást", mint külföldre szavazatért, templomra, stadionra, vagy bármire a világ másik felére, vagy akár a szomszédba, ami nem közvetlen a magyar emberek javát, érdekeit szolgálja. De hát már megtapasztalhattuk az elmúlt években, hogy kizárólag az önérdek számít a kormánynak. Minden lépésük mögött ez áll.
Na, én ezt nevezem magyarellenes hazaárulásnak.
Málna
@1magyar: Ez most hogy függ össze azzal, amit írtam? Ha csökkentenénk a kiadási oldalt, akkor sem adnám oda alanyi jogon azt a pénzt gyerekszülésért.
Aki Én
@1magyar: Ez is igaz, de a fiataloknak több közük van a jövőhöz, mint a nyugdíjasoknak.
Egyébként a mai fiatalok az internetnek meg az utazásaiknak köszönhetően informáltabbak, realistábbak, mint a szocializmusban, elzárva, félrevezetve szocializálódott idősebbek.
Ma ugyan ezt igyekszik elkövetni orbán, de a fiatalok nem vevők rá.
Tehát ha azt kell eldöntenem, hogy egy 25-30 éves, vagy egy 80 éves szavazzon a jövőmről, még inkább a gyerekeim jövőjéről, akkor nem kérdés kire bízom szívesebben.
1magyar
@Málna: Miért nem támogatnád aki a nyugdíjadat majd megkeresi? Hasznosabb mint a stadion vagy a migránsok támogatása vagy szökőkút éptése - nem?
1magyar
@Aki Én: Pld. a svájci frankos kölcsönt te már nem vennéd fel de egy fiatalt még megetetnek" vele.Nem mondom,sok 80 éves már elbutul de ugyanabba a rossz folyóba már nem lép bele.
Aki Én
@1magyar: Ezt nem hiszem. Ráadásul ha a fiatalok nem tudnak egyről kettőre lépni, az a rendszer hibája. Ma szinte totál esélytelen egy fiatal pár lakásvásárlása eladósodás nélkül.
Aki Én
@1magyar: 08:28 Teljesen egyértelmű. A troll Málna csak a kormánnyal érthet egyet, neki kötelessége hülyének lenni.
Málna
@1magyar: Ha alanyi jogon adom, akkor nem annak adom, aki a nyugdíjamat fogja megkeresni. Nekem ez a rendszer tetszik, ahol az adófizetők kapják a kedvezményeket.
Málna
@Aki Én: Cseppet se zavarjon, hogy ebben a dologban még nem ismerjük a kormány álláspontját, nem tudjuk, mit terveznek bevezetni.
Málna
@Aki Én: 08:42 Természetes, hogy egy fiatal pár nem tud lakást venni eladósodás nélkül. Mégis honnan lenne pár év munkaviszonnyal annyi pénzük, hogy lakást vegyenek?
Nessy
@Málna: A költségvetésből sok mindent kell/ene finanszírozni, a kedvezmények viszont csökkentő tényezők. Ezek után egy halk kérdés: ki fizeti a révészt?
Aki Én
@Málna: Mondjuk adhatnánk nekik, a közpénzmilliárdos Mészárorbán helyett.
A mi generációnkat még képesek voltak támogatni a szüleink.
1magyar
@Málna: A te nyugdíjadat nem a döntéshozók fogják főként megkeresni, akik elköltik a pénz erre-arra. A tényleges értéket teremtők inkább aki megtermeli az ennivalót, eladja stb. vagy éppen megsüti a kenyeredet. De a gyerek nagyon nem egyformán kap támogatást a sok léhűtővel szemben.Az értékteremtést is figyelembe vehetjük. Sőt a tanultabb vezetők szépen elsíbolgatják a befizetéseket úgy, hogy alapítványokba stb. helyezik ami nem éppen értéknövelés.
Nyírfa
Ahogy haladnak a dolgok, fel fog merülni egy újabb Ratkó-korszak.

@Aki Én: 7.01

Te ragazzából indulsz ki, az orbán-féle nyugdíjasok szellemi színvonalából. De az elgondolásoddal engem is kizárnál a szavazók köréből, meg Nessyt, Horizontot és még sokunkat, például TGM-et.
Ha valóban demokrata vagy, akkor nem diszkriminálsz, és nem veszel el alapvető jogokat senkitől. Ha elkezdünk szelektálni, annak nem csak a felhangja disszonáns, hanem a következményei is.
Aki Én
@Nyírfa: Félreértesz. Én arra a felvetésre reagáltam, hogy a 20-30 éveseket ostobának tartják a szavazáshoz. Erre mondtam hogy több alapjuk van szavazni, mit a nyugdíjasoknak, mert az ő jövőjükről van szó. Nem tartom az időseket meszes agyúnak, csak ezt a Ragazza féle nyaloncot neveztem annak, mert rajta már látszik, hogy nincs rend a fejében.
Nessy
@Nyírfa: Tudjuk, feléljük a fiatalok jövőjét! Már nem szülünk több gyermeket, már felneveltük őket, már nem hozunk hasznot a költségvetésnek, csak pénzbe kerülünk. A mór megtette kötelességét, a mór mehet!
Egyet felednek sokan, ha nem dobják fel időbe a talpukat, ők is megöregszenek! Lehet pénz, hatalom, sok időskori betegséget ez nem hat meg!
Nyírfa
@Nessy: Eszembe jutott Heller Ágnes, sok-sok író, művész, tudós, gyógyító, akik a köznyelv szerint szépkorúan is alkottak, alkotnak , és életükkel élére álltak a haladásnak. A nagymamám, akit egyébként nem kedveltem, 82 évesen levágatta a derékig érő haját, repülőre ült, hogy még életében megölelhesse az Amerikába emigrált , de sosem feledett barátnőjét. Még utána is jártunk hozzá hétfőnként és péntekenként, hogy megegyük az almáspitéjét és a gyömbéres húslevesét. Segítséget nem kért, már hajnalban a piacon volt, a tisztaságra élete végéig roppant kényesen ügyelve nem is engedett minket a tollseprűje, keféi közelébe. Édesanyám tőle tanult meg mindent - kivéve a főzést, ugyanis az utánozhatatlan volt -,
és a nagyi tudásával vértezett fel minket is.
Szóval, nem olyan borzasztó öregnek lenni, a szellemi, fizikai aktivitásunkat, a belátó képességünket megőrizni. :)
Én 67 évesen együtt énekelek az utcazenészekkel, és nem szégyellek táncra perdülni, ha magával ragad a ritmus. Élni jó, nagyon jó, csak az élettelen élet fáj.

Egyébként pártolom a fiatalságot, szeretem a lelkesedésüket - ha van -, a hévet, hogy nem ismernek lehetetlent, csak legyen köztük mindig egy körültekintő jóbarát, egy gondos szülő, egy vérbeli tanár, akihez tanácsért fordulhatnak.
Giovanni Alba
@Nessy: Azért arról se feledkezzünk el, hogy kormányunk csodálatos gazdaságpolitikája okán a nyugdíjasok, járadékosok is alaposan kiveszik részüket az adózásból, hiszen mindenki fizet ÁFÁ-t, ki többet, ki kevesebbet. Nyilvánvaló, hogy aki közepes mértékű nyugellátásban részesül, az itthon fizet mindenért forgalmi adót, és ez a réteg a legnagyobb gyógyszerfelhasználó. Ezen kívül, amikor szavaznak, akkor az unokájuk jövőjéről szavaznak. Nem "leírni" kellene őket, hanem tudatosítani a felelősséget. Rávilágítani annak a rendelkezésnek álságos voltára, amelyik a leszármazottak kötelezettségévé teszi a szülők ellátását, gondozását. Álságos, mert aki egész életében dolgozott, azt a bajban nem a társadalmi szolidaritás fogja segíteni, hanem a saját gyermekei, unokái. Mármint ha egyáltalán lehetőségük van rá. A kormány az adófizetők pénzét propagandára (köztévé, propaganda lapok, plakátok) és látványberuházásokra (külföldi stadionok, boxakadémia, mexikói templom felújítása, kórház Vietnamban, injekció üzem Mongóliában) költi, az idősekről való gondoskodást meg lepasszolja (a fociból értenek ezek a "vezetők") a fiataloknak. Ez nem az idősekről való állami gondoskodás, hanem a fiatalokkal történő orbitális kitolás. Építsd fel az életedet, aztán -ha minden jól megy- segítsd a gyermekedet, és ha valami gond van, akkor gondozd, ápold a szüleidet.
Macskaszem
Az élhető, szabad ország nincs benne a felsorolásban. Tisztességes fizetés, normális egészségügy, oktatás, ilyen kis dolgokra vágyik a magyar, nem egy rakás gyerekkel csórón vegetálni.
Nyírfa
@Aki Én: 10.22

Erősen félreérthetőn fogalmaztál.
Az én véleményem szerint senkinek nincs több joga, kiterjedtebb jogalapja bármilyen döntéshez. Amikor állapotos lettem az első gyermekemmel, az első könyv, amit megvettem, az Spock doktoré volt - Csecsemőgondozás, gyermeknevelés - , és olyan egy hullámhossz-élményt jelentett, ami abszolút megerősített a szemléletemben: a gyermek egyenrangú, szabad ember, s mert élete védtelen, kiszolgáltatott korszakában rám van utalva, s szerepem van abban, hogy boldog emberré válik-e, a felelősségem nem csak iránta fokozott, hanem magam iránt is. Mert nagyon nem mindegy, milyen mintát él meg mellettem.
A nagyfiam azt mondta, a brexitet az öregek döntötték el, de a fiatalok felelőssége is a hogyan tovább. Még itthon, egyetemistaként abszolút apolitikusnak látta a saját nemzedékét, ez azóta nyilván változott, de még nem eléggé, és nem feltétlenül a legnemesebb ügyek felé nyitottan. Ha csak a netadó miatt tudnak több tízezren kivonulni, az baj. A százezres tüntetéseken pedig sokan, nagyon sokan voltunk már nem tizen-huszonévesek.
Azt hiszem, fiataloknak, időseknek, nincs mit egymás szemére vetniük. :)
Aki Én
@Nyírfa: ..azért talán ennyire nem.
Nem cáfolom amit írtál, de ettől még a fiataloknak több közük van a jövőhöz érintettségük okán. Szerintem. Azt se felejtsük el, hogy hosszútávra szavazunk, így természetes, hogy a fiatalokat jobban érinti ez a hosszútávú döntés. Ráadásul a fiatalabbakat sokkal több kormánydöntés érint, mint az idősebbeket. Családtámogatás, oktatás, munkajog, adók..., és persze a nyugdíj őket is érinti.
És mégegyszer mondom, nem akarom az idősebb korosztályt eltiltani a szavazástól, csak arra a butaságra reagáltam, hogy a fiatalok ne szavazzanak, mert buták. De ha azt mérlegeljük kinek fontosabb, kiket érint jobban, azok bizony a fiatalok.
Tisztelem az idős embereket, és csak remélem, hogy én is megélem.
Pálinkás Pál
@Málna:" Nekem ez a rendszer tetszik, ahol az adófizetők kapják a kedvezményeket. " idézet tőled...akkor remélem mélységesen elítéled a határon túli szavazó birkák bármiféle segélyezését??? Mert azok jó része még annyi adót msem fizet ide ,mint a cigányok...a cigó legalább az áfát idehaza fizeti,ha vásárol...de a román,ukrán...stb???
Aki Én
@Shikari: ...vége az eligazításnak, te elhanyagolt nyomorult?
Esetleg normális béreket és nyugdíjat fizetni, hogy abból éljen meg az ember, nem a kedvezményekből?
Esetleg kevesebb adónem, valós adócsökkentések?

www.portfolio.hu/img/upload/2018/03/adonemek1-20180320.png

,,Csaknem harminc új adót vezetett be, és megszámlálhatatlan alkalommal módosította a már meglévőket a 2010-ben beindult unortodox kurzus. A fülkeforradalom győztesei nemcsak az új adónemek kiötlésében, hanem elnevezésében is magyarosan kreatívak: az illetéktől a díjon át a regisztrációs hozzájárulásig sok-sok kifejezés jelenti - ugyanazt."

,,Huszonnyolc új közteher 2010 óta
A Fidesz választási ígéretei közül az adórendszer átalakítására vonatkozó
tervek kétségkívül világosak voltak: Orbán Viktor a kampányban és azt
megelőzően is azonnali és nagyarányú adócsökkentésről, illetve az
adórendszer egyszerűsítéséről beszélt. A Policy Solutions ezért évekre
lebontva összegyűjtötte a 2010 tavasza óta bevezetett új adókat,
járulékokat és egyéb új közterheket. Bár új adók már a kormányzás első
hónapjaiban is megjelentek, 2012-re azonban végképp lemondhatunk az
egyszerűsítés vágyáról: az Orbán-kormány idén eddig 17, a kormányzása
kezdete óta pedig összesen 28 új közterhet vetett ki vagy jelentett be
későbbi bevezetéssel."

,,Az elmúlt négy évben számottevően nőtt az állam által beszedett központi adók száma. Bár 2010 óta eltűnt néhány kisadó, egészen új elvonások jöttek. Az Orbán-kormány 34 központi adóval vette át a kormányzást, ma 41 ilyen adót találtunk."
Aki Én
@Pálinkás Pál: ...jogos felvetés. Különösen úgy, hogy mindig arra hivatkoznak, hogy a határon túli társainkat támogatni kell, nem sajnálnak tőlük semmit. Ugyanakkor most leírják, hogy itthon bizony semmiféle támogatás csak úgy.
Ez is nyilván csak arról szól, hogy mindegy mit, csak orbánnal egyetérteni.
Málna
@Pálinkás Pál: Milyen segélyezésre gondolsz pontosan? Az anyasági- vagy életkezdési támogatással nincs bajom.
Pálinkás Pál
@Málna: Pl..nem hallottam sehol hogy ők is tb potyautasnak számítanak...pedig nem fizetnek járulékot!!! ukrán miért kap magyar nyugdíjat!!!
Nyírfa
@Aki Én: Amit mondasz, azt leginkább, sőt, egyetlenként a közvetlen szavazás bevezetésével lehetne megoldani. Teljesen szétbontani a társadalmat érintő kérdéseket helyi, összenemzeti, kor -, foglalkozás- és egyéb szempontok szerint témákra.
Én például szívesen szavaznék egy olyan lehetőségről, amely összeterelné a környezettudatos, fenntartható gazdálkodást művelő, előítélet nélküli, befogadó szellemű honpolgárokat , megadva az alternatív választást azoknak, akiknek ez nem szívügyük.. Tőlem alakulhatnának ifjúsági városok is, ahová a szülők csak látogatóba utaznának, együtt ünnepelni, unokázni,. A lehetőségek sora végtelen.
De kérdezd meg az embereket, hogy hajlandóak lennének-e ennyire szabadon , felelősségteljesen élni.
Aki Én
@Nyírfa: ...ez nyilván kivitelezhetetlen és túlzás lenne.
Viszont most hallottam, hogy nagymamák sokszor megkérdezték az unokát, hogy mit szeretnének, kire szavazzanak.
Aki Én
@Nyírfa: ...ez egy nagyon életszerű és korrekt dolog.
szegfue
@Giovanni Alba: 11:54 Nem értek egyet ezzel a gondolatoddal, hogy a nyugdijasokkal "... tudatosítani a felelősséget...". Hiszen a gyerek olyan lesz, amilyen környezetben nőtt fel, vagyis a nagyszülő felnevelte a gyerekeit, majd a gyerekei a saját gyerekeiket. Ha a nagyszülő szociálisan érzékeny volt, akkor vélhetően a gyerekei és az unokái is azzá váltak... vagyis még mindig a nagyszülők nevelési iránya érvényesül. Abban a családban, ahol a nagyszülők valamit "eltoltak", az unoka pedig már egész más véleményen van, ott kizártnak tartom, hogy befolyásolni tudja a nagyszülőket. Magamról tudom, hogy mennyire képes vagyok ragaszkodni a kis hülyeségeimhez is, nemhogy még a jelentősebb dolgokban.
A többivel egyetértek! Bizony nagy terhet ró a fiatalokra egy idős, beteg családtag ápolása. Bár én nem vagyok fiatal, de él az anyukám, akinek ápolásához még "elvi" segitséget sem kaptam... főleg az elején. Pedig csak azt kértem a háziorvostól, hogy egy szakápoló jöjjön el 1-2x megmutatni mit és hogyan csináljak. Az otthonápolás egy külön szakma, de elvárják, hogy pl. varrónőként, eladóként szakszerüen ápold a családtagodat, ami ráadásul 24 órás szolgálat. Félreértés ne essék, nem azt várom el a mindenkori kormánytól, hogy teljes egészében vállalja át az idősek, betegek ellátását. De hogy ezeket az embereket "leirták", az biztos! Abból is látszik, hogy amig a beteg gyermekek ápolásáért kb. 100 eFt ellátást biztositanak, addig egy idős gondozásáért járó "kiemelt" ellátás kb. 60 eFt havonta.
Giovanni Alba
@szegfue: Így, írásban szaggatott a beszélgetés, nincs azonnali visszajelzés úgy, mint egy személyes (vagy online) szemtől-szembe találkozásnál. .Az inkriminált mondatrész azt jelenti (a szerző eredeti szándéka szerint), hogy amikor a nyugdíjas szavaz, akkor a gyermekek és az unokák, dédunokák életéről szavaz. Egy pályakezdő fiatalnál érthető (nem helyeselhető de megérthető) hogy a saját érdekeit tartja szem előtt, hiszen még most alapozza meg az életét. Összefoglalva : fiatal szavaz, ha rosszul, akkor saját magával tesz rosszat, míg egy idősebb ha rosszul szavaz, az unokáival tolt ki. Szerintem ebből kellene kiindulni, és ez jelentené azt, hogy tudatosítani a felelősséget. Nem győzködni a nagyit, csak elmondani neki, hogy ez és ez a törvény, rendelkezés szépnek látszik (bár ez is elég ritka manapság) de hosszútávú hatásaiban káros, viszont erre nem legyinthet egyetlen nagyi sem azzal, hogy ugyan kisunokám, nem érem én már meg azt, mert az unokája fejére gyűjti éppen a parazsat.
Nyírfa
@Giovanni Alba: Itt néhányan valamit Ti nem akartok a tudatotokba emelni: van két kalap előttetek, az egyikben az idősebb korosztály, a másikban a fiatalok, fiatalabbak. A valóságban viszont nem ez a különbség a lényegi, hanem kortól függetlenül a világlátásunk - és az sokféle. Ezt a sokféleséget tiszteletben tartani csak addig nehéz, amíg ellenérdekeltségeink vannak, amelyeknek mindenáron érvényt akarunk szerezni. De: a fejlett társadalom attól működőképes, hogy a tagjai képesek konszenzusra jutni egymással, minden figyelembe vehető szempontot mérlegelnek, így a döntéseikben az előrelátás a mérvadó, a társadalom legkülönbözőbb rétegeinek a boldogulásában a nemzet mindenkori fejlődésének a biztosítása.
Nem nehéz ez, ha el tudjuk engedni az önzéseinket. Persze, ott van a ha.
Nyírfa
@Aki Én: 13.05

Hát, tudod, én felnőtt ember vagyok, és a fiaim is azok. Nálunk ilyen opció fel sem merülne. :)
Viszont, amit Te túlzásnak és kivitelezhetetlennek tartasz/érzel, az számomra természetes , illetve az lenne, ha a magyar társadalom tagjai partnerként tudnának egymáshoz viszonyulni. Majd egyszer, ha még lesz magyarság, és nem szóródunk szét a világban.
Azért jó száz év múlva majd ide kukkantok, hogy hol tart az exhazám. :)
Nyírfa
@Aki Én: 13.05

Ja, igen: a leírtaknak pontosan melyik része korrekt és életszerű?
verőce21
"A jövőnk a gyermek" - csak ne szavazatszerzés céljából szülessen! Minden olyan törekvés ellenzendő.

A kormány célja teljesen független ettől! Ezt csak olyanok kívánják beleérteni, vagy magyarázni a gyermekszületések támogatási rendszerébe, akik éppen ettől várták a hatalmuk megszilárdítását. Ezt tette a maszop-szadesz tandem, és mai követői, akik alanyi jogon járó családi pótlékot emeltek, vagy emelnének ma is!

Ez olyan végzetes hiba volt Magyarország számára, amit már soha nem fog kiheverni történelme folyamán! Elszapirította a cigányokat, mai 2,5 millióra, sőt, már a választójogi korhatárt is pedzegették leszállítani 16, sőt 14 évre.
Szerencsére jött a Fidesz hatalomátvétel, ami derékba törte a vágyaikat. A Fidesz nem akar, és nem is fog családi pótlék emelést végrehajtani - sőt feltétel nélküli alapjövedelmet sem -, semmi olyan jövedelemforrást támogatni, ami munka nélkül való megélhetéshez vezethet!

Csak a munkával szerzett jövedelemhez kötött gyerekcsinálást támogatja! Még akkor is, ha vészesen fogy a magyar...
Nessy
@Giovanni Alba: Viszont van nem kevés levelezőtagozatos szavazó, aki behúzza, vagy behúzzák neki az X-t, miközben nem kell vállalnia a döntése ódiumát! Számomra természetes, hogy ismerve a gyerekek életét, megosztható gondjaikat, őket hallgatom meg elsősorban, nem a kormánypropagandát. Sőt a szavazást is körbejárjuk pro és kontra, de a döntés mindenkinek a sajátja.
verőce21
Olyan opció pedig egyáltalán nem szerepel a Fidesz terveiben, hogy "vonjuk meg az idős korosztálytól a szavazati jogot", ez merő kitaláció és vágyálom - nem is tudom kiktől...ez olyan momentumos gondola...ringasd el magad...
Aki Én
@Nyírfa: ...amit előtte írtam, vagyis hogy a nagymama megkérdezi az unokát, hogy kire szavazzon.
Az ilyen ,,ifjúsági városok" meg hasonlókra mondom, hogy szerintem túlzás.
De továbbra is úgy tűnik, mintha nem értetted volna meg, amit az első kommentben az idősekről írtam. Meg azt sem, hogy miért.
Alapvetően bennem nem merül fel, hogy az idősek ne szavazzanak.
szegfue
@Giovanni Alba: 13:48 Én is jobban szeretem a személyes beszélgetéseket, mert akkor látom a másik fél szemét, arcát, gesztusait és valóban rögtön lehet tárgyalni az esetlegesen félreértett mondatokat.
Hidd el pontosan tudom mire gondolsz, de én már csak ilyen "nyakas" vagyok... még mindig állitom, hogy amit "otthonról viszünk" magunkkal azt elsősorban a nagyszülőktől kapjuk, mégha áttételesen is. Pl. apukám a 2. vh-ban ugye -- mint sokan mások -- katona volt, de a háboru után abban élte az életét, hogy Horthy "vitézségi földet igért" nekik győzelem esetén, vagyis szivből utálta az akkori "uj" rendszert és én ebben nőttem fel, ill. a nagymamám (igazi "szoci" volt), közelében, akivel kamasz koromban sokat beszélgettünk ezekről a dolgokról. Aztán nagy sokára kinyilt a szemem és sokszor vitáztunk... hiába érveltem, tényekkel igyekeztem igazolni az állitásomat, apámat nem tudtam eltériteni annak ellenére, hogy cáfolni nem tudott. Ha bosszantani akart, akkor mindig "nagymagyarországról" szóló, harcos nótákat hallgatott... Álláspontunk egy icipicit sem közeledett egymáshoz... bár ahogy öregebb lett kicsit alábbhagyott a "lelkesedése".
Nyírfa
@Aki Én: Aki Én, Te azt gondolod, azt akarod látni, hogy nem értem, miről beszélsz. Pedig csak nem értek vele egyet. É, amiért nem értek vele egyet, arra Te fittyet hánysz. Elmész mellette. Pedig én éppen arról beszélek, hogy önérdekek érvényesítése az elsődleges, nem a társadalomé, amelynek mindenki a tagja.
De nem foglak győzködni, én senkinek nem fogom megmondani, hogy hogyan gondolkodjon, mivel a szabad akarat szent és sérthetetlen. Ezt lehet érteni, lehet legyinteni rá, de még kinevetni is, sőt, megtagadni. Attól még létezik.

Jót nevettem, azért kérdeztem meg, hogy a leírtak közül mit tartasz életszerűnek és korrektnek, mert első olvasatra nem derült ki számomra, hogy a magad felvetéséről beszélsz. :)) Szóval, amit Te gondolsz, az a korrekt, az az életszerű. Legyen. :)
Aki Én
@Nyírfa: ...egyre kevésbé értelek, de ahogy látom, te is.
Nem az én felvetésem, hanem ahogy írtam is, hallottam. Így értek vele egyet. Ha az én felvetésem lenne, akkor természetesen pláne egyetértenék vele, ez nem is lenne csoda :) Ahogy te is egyetértesz a te felvetéseiddel.
Azt pedig végképp nem tartom önérdek ellenesnek, ha nagymama kikéri unokája véleményét. Miért ne lehetne egy nagymama önzetlen a családjáért, azért ami nekik lesz jó?
Persze ez sem kötelező, de nekem szimpatikus.
Nem értesz, mert még mindig úgy állítod be, mintha az idősek és szavazati joguk ellen lennék, pedig többször hangsúlyoztam, hogy ez nem így van.
Szavazzanak az idősebb emberek, de ha úgy gondolja, mondjon le a fiatal generáció javára.
Ennyit állítok, nem többet.
Melyik részével nem értesz egyet, amit én nem értek?
Chao ragazza
@Aki Én: Lehet nem ismersz ,30 évet éltem nyugat Európában .67 évesen Hollandiában mentem nyugdíjba !Szóval én PONT azt nem akarom hogy Rotterdam, Hága, Amszterdam,Malmő ,Birmingham legyen Magyarországon !
Chao ragazza
@Gazella: Floki kapod a nyakörvet, viszlek sétálni X ĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐ
Chao ragazza
@nezelodo: A gyermeket nem az államnak kötelessége anyagilag támogatni !Ha te, anyagi okokból nemzettél gyereket régen rossz !Hollandiában imádtam hogy ott nem adtak orrba szájba segítséget sőt 3 gyerek után CSÖKKEN a családi pótlék na meg 16 HÉT a szülési szabadság és az óvoda megfizethetetlen ( 800 € / gyerek ) éppen ezért a 4 hónapos babát a nagyszülők tologatják babkocsiban !
Chao ragazza
@Aki Én: Idézek a Genfi egyezményből:Menekültnek az számít ,aki az ELSŐ biztonságos országban kéri a menedékjogot ! Ha már az 5-k országba lép ,nem menekült hanem illegális betolakodó ! Még annyit ,KÖZVETLENÜL országhatárunknál van háború vagy üldöztetés veszély ?NINCS kivéve Ukrajna, amit Brüsszel nem ismer el annak tehát kilőve ! Nigéria,Pakisztán,Banglades,Afganisztán, Baszomisztán 3000-7000 km e lévő országok !
Nyírfa
@Aki Én: Oké, nem a Te felvetésed, a lényegét illetően, persze, teljesen mindegy, hogy kié, hiszen azonosulsz vele , de lépjünk tovább! :)
Nem akarod elvenni az idősebb korosztály szavazati jogát; de még csak korlátozni sem, egyszerűen csak lehetne bennünk annyi belátás, hogy az unokáink érdekeit nézzük, ezért megkérdezzük: mit szeretnél, kisunokám, kire, mire szavazzon a nagymami? És Te ezt önzetlenségnek neveznéd, holott fogalmad sincs, mik lennének a valódi érdekek, nem csak azért, mert az eszmefuttatásaink jelen esetben fikciók, hanem azért is, mert elvtelenségre buzdítanál egy egész korosztályt, arra, hogy az unokái vélt érdekei miatt mondjon le a saját, egész életében felgyűlt empirikus ismereteinek a hasznosításáról, meggyőződéseiről.
Te nem teszel különbséget a belátás és a ráhagyás között, nem súlyozol, és nem állítasz fel fontossági sorrendet, mert nem az élvez előnyt a döntési folyamatban, hogy egy rétegnek valóságosan vagy vélten kedvezőbb legyen , hanem, hogy
mindenki találja meg a maga számításait. Mindenki!
Hidd el, hogy lehetséges! De, ha nem hiszed, úgy is jó, :)
nezelodo
@Chao ragazza: Nálunk is csökken a családi pótlék, mennyi is az infláció tíz év alatt, amióta nem nőtt egy kanyit sem? És még hirdetik is, hogy nálunk a gyerek az első. A holland támogatás csökkenés ellenére az ott élő rokonoknak számos gyereke és unokája van, és nem látom rajtuk, hogy megviselné a nagy családot a felnevelésük! Még arról is dönthetnek milyen iskolába járatják, államiba, vagy magán iskolába, esetleg magántanulóként nevelik. Nálunk a családtámogatás sok sok megkötéssel jár, és nem csodálkozom hogy sokan nem kívánnak élni vele, ha megtehetik.
Málna
@nezelodo: Nálunk a családtámogatás egyetlen kitétele, hogy dolgozó, tehát adófizető állampolgárnak kell lenni.
Málna
@Pálinkás Pál: Én úgy tudom, az egészségbiztosítás nem jár a határontúliaknak automatikusan. Kérvényezhetnek támogatást bizonyos műtétekre, kezelésekre.
Az ukrán nyugdíj nekem sem tetszik, de hiányosak az ismereteim, nem értem, hogy pontosan miért és kinek jár.
nezelodo
@Málna: ma 18:11. Tisztában vagyok vele, és azzal is hogy a családtámogatás túlnyomó hányada azoknak a zsebébe kerül, akik amúgy sincsenek rászorulva. Az alacsony jövedelmű dolgozók, bármilyen becsületesen dolgoznak is, nagyobbrészt elesnek ettől a támogatási formától.
Chao ragazza
@Aki Én: Lehet fogalmad sincs de külföldön is " eladósodnak " 15-20 évre, akik saját lakást házat akarnak !Emiatt az emberek inkább bérelnek lakást,házat szobát ,ágyat !Mert a bank az egyik fél fizetését lenyeli ! Gubanc akkor van ha éppen elveszti a munkáját és nem talál 2 hónapig. Akkor jön az autó eladása ,ami felér a nyomoréksággal mert sok munkánál előny a saját autó !És ott is kiraknak 3 hónapon belül belül ha nem tudsz fizetni .
Chao ragazza
@Giovanni Alba: Nyilván nem tudod de nem önzetlenül épít semmit külföldön Magyarország !Valami ellen tételezést kérnek az ilyenért !Sajnos az átlag ember ezt nem tudja felfogni piacszerzés folyik ezzel!
Chao ragazza
@nezelodo: Ne a rokonaidra hivatkozz ,a saját példádat említsd !Én hat nyugati országban éltem. hidd el láttam kukázó németet és fehér hajléktant Londonban ! Lehet azt sem tudod hogy Hollandiában 1 millió család él akik ÖRÖK életükben szociális támogatásra szorulnak és szaporodnak a csökkenő családi pótlék ellenére ! Viszont ez a réteg, nem akar sem dolgozni sem tanulni ( marokkoi,surinamei,niggerek ,törökök ) akik miatt a szociális rendszer össze fog omlani vagy emelni kell az adókat !
nezelodo
@Chao ragazza: Miért idehaza nem is hallottál ilyen rétegről? A saját példám és a leszármazottaim sorsa hál'Istennek, és az egész életen át tartó munkánknak és tanulásunknak köszönhetően nem ilyen, de a hazai gyakorlat sem mentes akaratlan és szándékos társadalmi torzulástól, és ezek a jelek aggasztóak.
simmering73
@Chao ragazza: Propaganda duma. Több ismerősöm él Németországban, Hollandiában, néhány év alatt mind tokba verődött. És egyik sem akar visszaköltözni, főleg nem egy ilyen fideszsújtotta országba. Akinek büdös volt a munka itthon, annak büdös odakint is. Na azok jönnek ordítva haza.
Aki Én
@Shikari: ...ki akar veled beszélgetni? Ahogy látom, senki. Néha közlik veled, hogy beteg vagy, annyi.
Nem is gondoltam, hogy van válaszod a kellemetlen tényekre, te elmebeteg.
Aki Én
@Chao ragazza: Millió ismerősöm, rokonom él külföldön, ne tegyünk úgy, mintha ellenénk zárva a hírektől. Erős túlzásokat, szélsőségeket fogalmazol meg ismét.
Aki Én
@Nyírfa: 16:36 ..figyelj, ez már picit sok. Nem tudom miért, de egy picit túllendültél, ráadásul sérelmezted, hogy nem tartom tiszteletben a véleményed. Te most mit teszel, még ha valóban ez lenne is amit mondtam? De nem. Olyanokról beszélsz, olyan vélt véleményeket akarsz rám akasztani, ami nincs, amit nem állítottam.
Ráadásul mi az, hogy ,,azonosulok vele"? Az nem azonosulás, ha valakinek a felvetése, véleménye nekem is tetszik.
Erős túlzás, mikor azt mondod, hogy:
,,elvtelenségre buzdítanál egy egész korosztályt, arra, hogy az unokái vélt érdekei miatt mondjon le a saját, egész életében felgyűlt empirikus ismereteinek a hasznosításáról,"
Mit csinálok??? Elvtelenségre buzdítok egy egész korosztályt??? Viccelsz?? Remélem!
Unokái VÉLT érdekei??? Szerinted mikor összeül egy család, és megbeszélik az élet nagy dolgait, elmondják bajaikat, félelmeiket, jövőképüket, világnézetüket..., az egy VÉLT dolog?
Nehogy már elvtelenségre buzdítás legyen az, ha egyetértek azzal, hogy egy nagymama kikéri gyerekei, unokái véleményét, és akár nekik tetszően szavaz. Miért ne tehetné? Miért érint ez egy egész korosztályt? Nem azt mondom, hogy tegye ezt minden nyugdíjas. Hol olvastál ilyen túlzást?
Kifejtettem már erről a véleményem, sajnálom és csodálkozom, hogy nem akarod megérteni. De az erős túlzás, hogy félremagyarázod, olyan állításokat, gondolatokat tulajdonítasz nekem, ami nem igaz.
Akár az is lehetne a véleményem, amit te akarsz rám erőltetni, akkor is túlzásnak tartanám a reakciódat.
Nagyon meglepett...
Aki Én
@Shikari: ...na, látod elmebeteg, erről beszélek. Ne velem őrjöngj vérsuttyó stílusban azért, mert családon belüli erőszak áldozata vagy, és apád veled próbálta kihordatni a kistesódat.
szegfue
@Chao ragazza: Sok mindent megtudhattunk Rólad... most már csak arra vagyok kiváncsi Te hány gyereket neveltél fel akár a külföldön töltött 30 év alatt, vagy esetleg M.o-n??
Málna
@nezelodo: Nem a közmunkán tengődők szaporodását segítik elsősorban. De ez nem is érdeke senkinek.
nezelodo
@Málna: Nem csak közmunkásokból áll a világ, és nem csak a fővárosból. Vidéken az átlagfizetések jóval alacsonyabbak a megélhetés pedig főleg falun sokkal drágább. A kormány nyíltan bevallott célja az, hogy a legtehetősebb réteg tudjon legtöbbet kivenni az agyondicsért családtámogatási rendszerből. Ezzel még nagyobb szakadékot teremt a vidéken és a városokban élő dolgozó családok között. Szándékosan akarnak helyzetbe hozni egy bizonyos kört. Értem, hiszen a képünkbe vágta a Lázár, "mindenki annyit is ér, amennyije van". Lehet így vélekedni, csak az emberek többsége nem önkormányzati telkek mutyijából gazdagodott meg, hogy aztán azzal kérkedjen.
Aki Én
@Málna: @nezelodo: ...egyébként a közmunkást miért ne lehetne vagy kellene támogatni? Az nem ember?
@Málna: Ez érdekes álláspont, egy ,,kereszténydemokrata" hívőtől.
Málna
@nezelodo: Bruttó 133 ezer forintos fizetésnél már megkapod a családi adókedvezmény 100%-át két gyerek után. Aki tanult, szakmát szerzett, az simán megkeresi ezt a pénzt vidéken is.
Málna
@Aki Én: 09:12 Abban nem kell támogatni, hogy sok kis segélyezettet hozzon a világra.
Málna
@Aki Én: Ha nem, akkor hogy vállal még gyerekeket is?
Nessy
@Aki Én: Az, hogy valaki nem azért lett közmunkás, mert idióta, vagy lusta, esetleg megszűnt a munkahelye, és Bivalybürgözdön még ez is nagy segítség, az a státusz keresztényeinket nem érdekli, esetleg fel sem tudják fogni. Lényeg, hogy azért ők is adózzanak, legyen miből "támogatni" a tehetősebbeket! Ha esetleg néha gondolkoznának, meg kellene érteniük, hogy az ország lakosságának a befizetett adójából, a költségvetésből tud a kormány bőkezűen adakozni arra, amit úri kedve és az érdekei diktálnak.
Aki Én
@Málna: ...ezt nem értem. A közmunkás ,,faj" sok kis segélyezettet hoz világra? Vagy megint csak az informálatlanság beszél belőled?
Málna
@Aki Én: A közmunka gyakorlatilag segély, amiért dolgozni kell. Aki megelégszik a közmunkával, annak valószínűleg az utódai is hasonló utat járnak be.
Chao ragazza
@simmering73: Velem pofára estél koma ! 66,6 évesen nyugdíjas lettem és mivel itthon saját házam van, minden hónapban 800 €-m megmarad .Ez évi szinten ugye 3 334 000 Ft !Szóval itthon új kocsit veszek rövidesen ( bár a mostanit is újonnan vettem ) Mivel ennyi lenne kint a lakbér + beteg biztosítás ,amit kint élethosszig kell fizetni !Mellé mivel egészségesen élek nem sürün jártam orvoshoz de ezt akkor is fizetni kell.Itthon meg sem adót sem tb-t nem kell fizetnem !
Chao ragazza
@Macskaszem: Talán értelmes dolgot kellett volna tanulnod !Nem késő 45 -50 évesen sem váltani lehet tanulni szakmát munka mellett ,legfeljebb kölcsönt veszel fel 500 000 Ft egy cnc esztergályos vagy ács tanfolyam.Mert ha hiszed ha nem külföldön is a szakmunkást JÓ diplomást fizetik meg nem Retek Jani segédmunkást !
Nessy
@Chao ragazza: A pancsereket csak itthon fizetik meg bőkezűen, ha jók a kapcsolatai, és remek a politikai tisztánlátása! Még álomtitkár is lehet, vagy kormány megbízott!
Chao ragazza
@szegfue: Egy felnőtt fiam van aki Ausztriában született 1989-n.Akkor ott éltem ex feleségemmel. Nem lehetett több gyerek bár szerettem volna .
Chao ragazza
@Nessy: Rendben .Hívj egy villanyszerelőt vagy vizest hogy bekösse a mosogatógépedet .Hívj egy festőt aki kifesti ( profin ) a lakásod. Keress ácsot aki szakszerűen lefedi ,kicseréli a tetődet ! Akkor nézel ki a fejedből.Pedig ezek a szakik lesz@jrák a pártokat !Kőműves szakit is megfizetik ha találsz.A legtöbb cigónak annyi köze van hozzá mint hajdúnak a harang öntéshez !Erre akkor jössz rá amikor 1 év múlva elkezd repedezni a fal !
Málna
@Aki Én: Nyisd ki a szemed, nézz már körül...Ez a réteg újratermeli a saját nyomorát. Ha valakinek egy minimálisan normális életre sincs igénye - csak hogy egy szakmát kitanuljon, dolgozzon, pénzt keressen - az szerinted hogy fogja nevelni a gyerekeit?
Aki Én
@Málna: ...sok családos, felsővégzettségű ember került ebbe a helyzetbe. Megint bután általánosítasz.
És miről beszélsz? orbán azt mondta, ez vezet vissza a munka világába.
Nessy
@Chao ragazza: Én nem a szakmunkásokról beszéltem!Pancser azok között mindig volt, van és lesz! Tudod, ha csak a fal reped meg a lakásomba, kisebb probléma, mint amikor megépítenek egy utat, amit az első eső elmos, amikor lerakják térköveket, amik az átadásig sem maradnak a helyükön, amikor felújítanak egy hidat, ami három napig használható etc. És ezek milliárdokba kerülnek, amiből egy - két ember remekül meggazdagszik.
Málna
@Aki Én: Mondj egy konkrét példát! Kíváncsi vagyok, hogyan kerül ilyen helyzetbe egy diplomás ember.
Igen, normális esetben ez híd lenne a munka világába, de sajnos vannak, akik megelégszenek ennyivel.
szegfue
@Chao ragazza: 9:55 Na, mégis igazam volt!:))) A jobb megélhetésért jöttél haza, nem a muszlimok miatt...
10:05 Ezt a választ ugy értelmezem -- mármint, hogy "született a fiam" --, hogy nem igazán "nevelted", a szó klasszikus értelmében... persze nyilván ez Te jobban tudod.
Nem mondom, hogy ne legyél büszke Magadra, mert gyakorlatilag megdolgoztál érte, de nekem az tul sok, amennyit Magadról dicsekvően irsz -- közben még az adatlapod néhány adatát sem merted kitölteni --, na meg az is, hogy mindenkit le akarsz "iskolázni", senki véleménye nem számit, a Tiéd meg mintha valami kőbe vésett, talán tanitani való "történelem" lenne... Ennyire azért nem kellene "elájulni" Magadtól... nekem ez egyáltalán nem szimpatikus.
Chao ragazza
@Nessy: A szakértelem hiánya ellen én is tiltakoztam.Sajnos ez 25 éves probléma ,már akkor is kevés volt a szakmunkás !Kádár hülye rendszere kezdte elsorvasztani a szakmunkásképzés ! A mostaniak meg rá vannak kényszerülve .Ezt viszont Gyurcsány és az SZDSZ-k köszönhetjük amikor eladták az országot és baxtak szakképzésre modern technológiára rátérni ! Meg az is fióurcsa hogy van 120 000 épitési cég,vállalkozó Magyarországon ,míg Holandiában 4000 komoly cég lefedi az építőipart ! Sajnos ez nem fog változni amig nem tudunk az Unióból kilépni addig a német dominancia miatt nem hatékony sok minden .Meg súgom a német építőipar meg az osztrák is elmaradott, igaz náluk a hülye szakszervezetek miatt nem tudnak sok mindent átalakítani és dupla annyi ember dolgozik míg kellene az elmaradott blokktéglás technológia miatt ! Berlinben akadtam ki amikor 100 lakásos tömböket, homokkő téglából építettünk ! Pedig már előtte dolgoztam minidaruval is lehet homokkő blokkot rakni !Ez 1996-n volt !
Aki Én
@Málna: Ezt nem én állítom, de legalább egyszer lehetne valami alapvető igényed arra, hogy informálódj, ha már ekkora a szád. Sok vidéki cég szűnt meg, ahol százak, vagy akár ezrek lettek hirtelen munkanélküliek, és tehetetlenek.

,,A Foglalkoztatási Hivatal július 20-i adatai szerint összesen 81 ezren dolgoznak közfoglalkoztatottként Magyarországon, 2,4 százalékuk, vagyis 1962-en diplomások."
,,A diplomás közmunkások zöme – a Foglalkoztatási Hivatal adatai szerint – adminisztrátorként dolgozik, sokan végeznek egyéb irodai és ügyintézői munkát, és vannak, akik pedagógusasszisztensi és gyermekfelügyelői feladatokat látnak el. Több mint kétszáz, egyetemet vagy főiskolát végzett munkanélküli azonban alkalmai segédmunkát végez, hatvanöten pedig a takarítói munkáért „cserébe” kapják meg álláskeresési járadékukat. "

www.origo.hu/itthon/20131112-kulturalis-kozmunkaprogram-diplomasok-a-kulturalis-szferaban-kozmunkas-berert.html

nepszava.hu/1142358_lazadnak-a-diplomas-kozmunkasok

magyarnarancs.hu/belpol/diplomaval-ehberert-107508

24.hu/belfold/2018/08/13/3000-diplomas-kozmunkast-rughattak-ki/
Nessy
@Chao ragazza: A mostani szakképzés is "kissé lemaradt" a modern technológiától. Pedig az elmút 10 év alatt lehetett volna előrébb lépn, de jelenleg inkább beszélő szerszámokat képzünk, ahogy egy mérnök barátom mondta. Eklatáns példa: hegesztői állásra jelentkező 10 főből 1 fő volt, aki némi továbbképzéssel alkalmas lett. Pedig ha normális tananyag, oktató és gyakorlati lehetőség lenne, más is meg tudná tanulni.
Nyírfa
@Aki Én: 15.42

" Azt pedig végképp nem tartom önérdek ellenesnek, ha nagymama kikéri unokája véleményét. Miért ne lehetne egy nagymama önzetlen a családjáért, azért ami nekik lesz jó? "

" Szavazzanak az idősebb emberek, de ha úgy gondolja, mondjon le a fiatal generáció javára "

08.24 szintén tegnap

" Tehát ha azt kell eldöntenem, hogy egy 25-30 éves, vagy egy 80 éves szavazzon a jövőmről, még inkább a gyerekeim jövőjéről, akkor nem kérdés kire bízom szívesebben. "

07.01

" a 20-30 éveseknek több alapjuk van szavazni, mint nektek meszesagyúaknak. "
Málna
@Aki Én: Igényem van rá, ezért kértem konkrét példát tőled. Hogy kielemezhessük. De nem tudsz egyet sem. Ahogy éhező gyereket, úgy diplomás közmunkást sem ismersz.
Így csak általánosítani tudok. Azt gondolom, hogy diplomájuk ellenére is ezek kényelmes, rugalmatlan, élhetetlen emberek, akik azt várják, hogy valaki más egyengesse a sorsukat.
namihami
Az igazoltan Fidesz-tagsággal rendelkező családoknál ne csak a kiskorú gyerekek szavazhassanak a Fideszre. Terjesszük ki ezt a még meg sem született és csak a fantáziálásban levő fideszgyerekekre is. Sőt, ne álljunk meg félúton: Ez így diszkrimináció. A fideszes apukáknak minden egyes spermájuk (persze, csak az élő) is szavazatot érhessen. Az ellenzékieknél ugyanez negatívan essen számításba.
Elvégre, vagy van egyenlő bánásmód vagy nincs--Fidesz értelmezésben.
Aki Én
@Nyírfa: ...fussunk neki mégegyszer. Ezt arra az ostoba felvetésre írtam, hogy a fiatalok ne szavazzanak, mert buták.
Erre mondom, hogy ha választani kellene (nem kell) akkor inkább bíznám a fiatalokra, mivel sokkal inkább érintettek. De ezt is elmondtam már korábban.
A meszesagyút meg konkrétan az elmebetegre értettem, ahogy azt már szintén elmondtam korábban.
Sajnálom, hogy szelektálsz a mondataim között, és csak bizonyos, szövegkörnyezet nélkül félremagyarázható részeket emelsz ki.
Pontosan ugyanott tartunk, mint 24 órával ezelőtt. Egyre inkább úgy tűnik, félre akarod érteni. Ezért aztán nem is magyarázkodom többet, nincs is miért. Veszekedni meg végképp nem szeretnék.
De mégegyszer: Nem szeretném, ha az idősek nem szavazhatnának, de ha választani kéne (nem kell, de ez egy felvetés, fikció volt), akkor bizony a fiatalabbakat részesíteném előnyben. És elkeserítőnek tartom, ha ez nem természetes valakinek.
Nyírfa
@Aki Én: Abszolút nincs értelme a vitának, valóban. Te, ha választani kell, szelektálsz, előnyben részesítesz, míg az én választásom mindannyiunkról szól. Ennyi a lényeg.
Aki Én
@Málna: ...hogy te milyen fájóan nagy marha vagy :(
Megint az a végtelen suttyó butaság, hogy ha én személyesen nem ismerek szegényt, diplomás közmunkást, akkor az nincs is. Ne tőlem kérd a példákat te tájékozatlan szánalom, hanem informálódj.
Mondtam már, hogy ha én nem ismerek személyesen fogorvost, akkor az sincs?
Olvasd el a cikkeket, és tedd oda, ahova akarod. Ha nem hiszed, nem velem van bajod, hanem magaddal.
Ezek még tőled is buta gondolatok. Ahhoz is hülye vagy, hogy közöljem veled.
Aki Én
@Nyírfa: ... ez már tényleg kezd sokkoló lenni.
Ha te vagy bárki szelektál, mert mondjuk szelektálni kényszerül, akkor nem részesítesz előnyben valamit, vagy valakit?
De hiszen ez a szelektálás.
Júúj, na hagyjuk.
Málna
@Aki Én: Már ne is haragudj, de iszonyatosan buta vagy. Már megint. Egy szóval sem mondtam, hogy nem létezik diplomás közmunkás. Róluk beszéltem, akkor hogy tagadhatnám a létezésüket? Azért kértem konkrét példát, hogy kielemezhessük, miért kerültek ilyen helyzetbe. Kitől kérjem, ha veled beszélgetek erről? Nem tudtál hozni ilyet, de én informálódjak?
Nehéz ám úgy beszélgetni, ha a másik nem fogja fel, amit írok.
Aki Én
@Málna: ...nem haragszom, ha te mondod.
Nem beszéltél diplomás közmunkásról, sőt, degradáltad a közmunkásokat. Pedig feltételezem van köztük bőven, aki nálad tanultabb, értelmesebb (lehet, hogy csak olyan van).
De hogy valami attól legyen hitelesebb, létezőbb, kielemezhetőbb, hogy én személy szerint ismerek-e olyat.
Hát, ez bizony nagy ostobaságra vall. Már megint.
De a lényegen, hogy ilyen van, mit sem változtat, hogy mi ketten kibeszéljük vagy sem. Csak kötözködsz, vesztest kiáltasz, mert még a saját marhaságaidba is belezavarodsz. Már megint.
Málna
@Aki Én: Tanultabb lehet köztük, értelmesebb viszont nem. Mert akkor nem lenne ott. Attól hogy diplomás a közmunkás, még inkább degradálom.
És nem, nem attól lesz hitelesebb a diplomás közmunkás, hogy személyesen ismersz-e ilyet, csak attól lesz kielemezhető - hogy miért lett az, mennyire az ő hibája, hogy nem tud továbblépni. Remélem, érted végre.
Aki Én
@Málna: ...javaslom olvasd el az ezzel foglalkozó cikkek tucatjainak egyikét, és te is érteni fogod.
Málna
@Aki Én: Négy cikket hoztál ide, ezekben nincs konkrétum. Csak annyi, hogy X.Y. diplomás közmunkásként dolgozik, mert nem talált másik állást. De miért nem talált? Miért nem ment el eladónak, ahol kétszer annyit keresne? Engem egy konkrét történet érdekelne, ahol az érintett elmeséli, hogy miért nem volt más választása.
nezelodo
@Aki Én: ma 09:12. A közmunkás gyerekéből nem lesz feltétel nélkül a NER-t támogató szektatag, mert a Málna kolléga olyan tájékozott pl. hogy egy más témában folytatott vitában úgy vélte, akkor is kell bérlet a gyereknek, ha nem veszik fel a városi gimibe. Csak azt nem tudja elképzelni, hogy Bivajbasznádon nincs mire használni a bérletet, mert nincs helyi busz, villamos és metró közlekedés és akkor miért vegye meg a semmire? Nem hallott arról, hogy nyolcmillió ember vidéken él!?
Chao ragazza
@szegfue: A fiammal együtt éltem Ausztriában.Nem értem mit tegyek ki ki magamról ?Amúgy megtalálható vagyok a www.ongo.hu oldalon ,élmény beszámolóim képekkel Hollandia,Dánia ,Skócia. Nem mond ellene az hogy tartok a muszlimoktól.Mert ha hiszed ha nem, sokkal olcsóbb országok is vannak mint Magyarország ahol még királyibb életem lehetne (Thaiföld ,Brazília ) . Nyugdíjaimat meg bárhova utalják ,akár Unión kívüli országba is !
Chao ragazza
@Nessy: Erre is van megoldás.Az átvevő a vagyonával felel érte külföldön ! Tehát LEHETETLEN megvesztegetni az átvevőt !Mert évtizedekig ezt csinálja és ha mutyizik, eltiltják a foglakozásától,miután vagyontalanul szabadult több éves börtönbüntetéséből ! Magyarországon meg a fővállalkozó és alvállalkozó egymásra mutogatva évtizedekig elpereskednek. Tehát alapból a fö vállalkozót nem fogják megbízni, ha túl sok minőségi kifogás van.Ez amit már 30 éve meg kellett volna hozni hogy egyik párt se bújhasson el .
Chao ragazza
@1magyar: Brüsszel címkézi a pénzt amit ad !Tehát stadion építésre ad, béremelésre NEM .Amikor Erdélybe ad pénzt ,azzal piacot szerez ! Befektetés .Ahogy te is veszel gk autónyereményt vagy részvényt vagy bankszámlán van pénzed.
Chao ragazza
@Eladott Ország: Mivel nem vagyok Fideszes, ezt rossz helyre küldted !
namihami
A népesedési szám javítása? És mindezt könyvből?!?!
""Tanuljunk könnyen, gyorsan---kefélni?"" (bocs)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.