A minisztériumokkal április óta tartó, kitartó levelezésünk nyomán végre kiderült, melyik miniszter adott közbeszerzés alóli mentességet a koronavírus elleni védekezéshez kapcsolódó beszerzéseknek. A fürkészést és portyázást irányító Szijjártó Péter külügyminiszter volt az, aki a veszélyhelyzet…

Forrás: k.blog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
2 in 1, egy kicsit másképp

Hogy ezen – mint az háborúban szokás – valaki/valakik gennyesre keresik magukat az biztos

A járvány kapcsán még a szokásosnál is nagyobb aktivitást mutatott a mi drága jó külgarázdánk. A k.blog.hu egy érdekes momentumra hívta fel a figyelmet a „SZIJJÁRTÓ DÖNTHETETT A KORONABESZERZÉSEK MENTESÍTÉSÉRŐL” című postjában.
A derék külgarázda tevékenységéről megjegyzi, hogy „az állami beszerzések, amelyeket a veszélyhelyzetre hivatkozva az eredeti közbeszerzési szabályokat megkerülve folytattak le.” és hogy „centralizált, kézi vezérelt, szakértők helyett káderekre alapozó kormányzati működés túltermelte ezeket az eszközöket, miközben minőségi problémák is akadtak”.
Azonban egy pikáns részlet is napvilágra került: miközben a beszerzések döntő hányadát a külügy intézte – ráadásul tokkal vonóval -: „A Kormány veszélyhelyzet elhárításáért felelős tagja [a Miniszterelnök] élt azzal a lehetőséggel, hogy a Kormány másik tagjára delegálhatja a mentesítési kérelemről való döntési jogkörét.! S mit tesz isten pont Szijjártóra bízta a dolgot!” =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.