Júliusban az elemzői várakozásokat jócskán meghaladó, 3,8%-os volt az éves drágulás üteme Magyarországon. Egy hónappal ezelőtt még 2,9%-os volt az infláció, és bár az emelkedés várható volt, az előrejelzések konszenzusa mindössze 3,2-3,3% volt. Ilyen nagy meglepetést nagyon régen okozott utoljára inflációs adat.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
meglepetés? várakozás? szakértők/elemzők???
nem kellene boltba/piacra járnotok???
RonaGyuri
@RonaGyuri: Meglepetés érte a tarkát …

Sajnos azt kell mondjam; Én egy csöppet sem vagyok meglepve

„kis hazugság, nagy hazugság, statisztika ” – mondja a régi blődli, de ők még nem ismerték ártunk és qurmányunk propagandáját.
A portfolio.hu cikke „Nagy meglepetés a magyar inflációban! Sokkal gyorsabban drágul az élet, mint ahogy gondolták a szakértők.” engem nem lepett meg. Sem a ténye, sem a pofátlansága.
Az egy dolog, hogy „Júliusban az elemzői várakozásokat jócskán meghaladó, 3,8%-os volt az éves drágulás üteme Magyarországon” valóságtartalma igencsak csekély (igen extrém súllyozással is véleményes). Azonban az az állítás, hogy „Az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) árának enyhe, 2,2%-os mérséklődése” még tőlük is sok(k)!! =))
Ahogy mondani szoktam b..+ mikor jártatok ti boltba vagy piacon???
Oposit
Ez annak aki odafigyel, egyáltalán nem nagy meglepetés.
RonaGyuri
Meglepetés, na ez igazi meglepetés, bár ha belegondolok …

A héten írta valamelyik szakértő, hogy „nagy meglepetést, hogy júliusban az elemzői várakozásokat jócskán meghaladó, 3,8%-os volt az éves drágulás üteme Magyarországon.”

Akkor azt írtam, hogy ebben max. annyi a meglepetés, hogy ennyit bevallottak. Jeleztem, hogy szerény tapasztalataim – s mindenkinek, aki boltban és/vagy piacon értelmesen körbe néz -szerint ennél lényegesen több. Persze sokat elmond a dologról, hogy a derék KSH-sok olyat is le mertek írni, hogy „Az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) árának enyhe, 2,2%-os mérséklődése”!
No de ma rényleg ért egy meglepetés! Levesgyöngy! Krémlevesek sokak által kedvelt betétje, de snack-ént, vagy maradék mártogatósokba keverve igen kellemes nass is. Már néhány hete nem láttam az egyik állandó boltomban. Valamikor júniusban vettem utoljára 284Ft-ért (nem csak úgy emlékszem, mert a bizonylataim rendben megvannak). Ma megint vettem: 599Ft!!! =))
Nessy
@RonaGyuri: A KSH által számított maginfláció nem tartalmazza pl. a zöldség, gyümölcs árakat, amit tartalmaz is sokkal kisebb súllyal veszi figyelembe, mint a ruházati, műszaki cikkek árait. Tehát év végén nem lesz számára probléma a 3%-t kihozni!
Egyébként kaja helyett vegyél 0 forintért okos telefont! :-))))
RonaGyuri
@Nessy: telcsit 0-ért??? én kétévenként cserélem - hűségidő hosszabbitással - egyre drágábban! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: most néztem meg a mostani majd 90ezer volt, az előző 75 körül és a szolgáltató azt, amit ha most lenne - majd tavasszal esedékes - 104-ért adná! =))
Ezek középkategóriájú és fél - egy éves modellek! =))
simmering73
Off
A hét viccét hallottam a ma déli m1 híradóban.
Növekedésnek indult az építőipar. Nem győzik a munkát, ezért Ausztriából csábítják haza a magyar munkavállalókat.
RonaGyuri
@simmering73: abban az interjúban még nagyobb "vicc" is elhangzott: tartják a határidőket!!! =))
Nessy
@RonaGyuri: Hja, ha valaki igényes! :-))))) Egyébként nekem sem sikerült még 30 alatt venni pár éve, pedig nekem nem is kell nagyon okos, mert kínosan érezném magam mellette! :-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.