Miközben a veszélyhelyzet miatt a templomok is bezártak, az Orbán-kormány a szokásosnál is lelkesebben szórta a közpénzt az általa kiválasztott egyházaknak. Jutott az állami milliárdokból újabb templomfelújításokra és a lelkészek jövedelemkiegészítésére, valamint számos ingatlan tulajdonjogát is megkaphatták a járvány alatti törvénykezésnek köszönhetően.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Pedig ez szinte semmi a teljes képhez képest

Ártunk és qurmányunk a nagy szabadrablásban az egyházaknak is csurrantott

A hvg.hu „Leleményes jogcímeken dőlt a pénz az egyházakhoz a járvány alatt” címmel számol be a járványkezelés egy részletéről.
Miközben az embereknek és az önkormányzatoknak (főleg ha nem kormánypártiak) meg kell húzniuk a nadrágszíjat, ártunk és qurmányunk magán túl az Orbán-kormány a szokásosnál is lelkesebben szórta a közpénzt az általa kiválasztott egyházaknak!
A cikk külön figyelmet fordít azokra a pénzekre „A Magyar Katolikus Egyház a most szeptemberre tervezett budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) megrendezéséhez kapcsolódó címeken részesült”!
Ennek kapcsán egy igencsak frappáns megállapítást tesz. Az a tény, hogy Őszentsége, Ferenc pápa 21-re halasztotta az eseményt, lehetőséget ad arra, hogy még egy évig újabb és újabb pénzeket utaljanak a hazai klérusnak!
Justitia
"az állam idén az autómosókat is beköti a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, így búcsút inthetünk az áfamentes, zsebbe fizetett járműpucerájnak.
Csak az egyházak maradnak ki?
Csak egy példa.
A perselypénz az egyházaknál miért nincs bekötve az Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz?
1. körbejár a misén a tag a szüttyűvel, amibe belerakod a pénzt
2 Ott vannak a szobrok a réssel, ahova beletolhatod a pénzt - pl. Szűz Mária, Szent Antal -
3. gyújthassz mécsest 150 ft-ért
Az egyház ezek bevétele után, miért nincs megadóztatva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.