SZEMBEN A FORGALOMMAL!!! =)) A közelmúltban a Fed - története során első ízben – felülvizsgálta és módosította a célrendszerét, ennek keretében a következő évekre magasabb infláció elérését célozta meg. A nagy jegybankok teljes erőbedobással dolgoznak az infláció felpörgetésén, egyelőre nem túl sok sikerrel. Magyarország jelenleg azon ritka kivételek közé tartozik, ahol a jegybank a járvány miatti gazdasági visszaesés ellenére a túlzottan magas inflációval küszködik.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Shikari: Ugye ezt, te sem gondolod komolyan? Mert a piacon, a boltokban ott a felirat: Magyar árú, és dobsz egy hátast az árcédula láttán. Akkor most melyik "globalista terroristát" kívánjam a pokolba? Valószínűleg nem éppen a termelő jár jól most sem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
s képzeld Wazze, ha csak kevesebbet hazudnának (a valósághoz közelebbi árakkal számolnának) a statisztikáink??? =))
Pálinkás Pál
fideszesek...vélemény??? vagy ti nem jártok boltba???, esetleg az agyrágó bogár már végzett veletek???
RonaGyuri
@Shikari: tibike ez még a te szaros román pofádtól is nagyon hülye megjegyzés! =))
kereső
Barokkos túlzás, hogy a jegybank "küszködik" a toronymagas inflációval. A torony magas inflációval, és a forint árfolyamának elengedésével egyenlőre csak a lakosság küszködik.Mindkettő egyenlőre a kormánynak és az mnb elnökének kedvez- költségvetési okokból.Zajlik a lakosság kifosztása ezzel IS! És most igazat adok a "bozgornak"- összehangolt támadáás zajlik Magyarország ellen- ezt a támadást a magyar kormány hajtja végre. A magas inflációval, a forint devalválásával- az mnb-nek nincs árfolyamcélja- és a járvány leple alatt a család újabb -és újabb millirdokkal való kitömésével.Amelynek egyik forrása a magas infláció, és romló forint.
Aki Én
@cShicskari: nyugodjál már békében...
csak úgy....
@Shikari: még jó,hogy ezt a baromságot csak te hiszed el !
a lopnak csalnak hazudnak stimmel ,de azok a kapzsi dözsi fidesz.
csak úgy....
@simmering73: az kizárt ! egy agyatlan nem kap agyvérzést!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
csipetke
Nem értem,hogy orbán minek rontja a levegőt a nyakunkon,ha nem képes kordában tartani matolcsi garázdálkodását.Nyilván neki,meg a bankjainak,a pereputtya bankjainak(még tán a kutyája nevén is van bank) az a jó,ha keveset ér a forint.Ebből egy tucatnyi ember milliárdosra gazdagodik,és egy ország lakossága szív miatta.Szégyen,amit ez a genyó banda művel
csipetke
@hidip: Összejöhetnétek csikarival,csak ne szaporodjatok,mert van itt elég baj...
Nessy
@Shikari: Ugye ezt, te sem gondolod komolyan? Mert a piacon, a boltokban ott a felirat: Magyar árú, és dobsz egy hátast az árcédula láttán. Akkor most melyik "globalista terroristát" kívánjam a pokolba? Valószínűleg nem éppen a termelő jár jól most sem.
Nessy
@Shikari: Na, akkor jó pár NER lovagot , és az őket közpénzzel számolatlanul ellátókat is a pokolba kívánhatok! Kösz az engedélyt! :-))))
namihami
Ezek a külföldi spekulánsok már megint ""báncsák a magyart!"".
Röhej, ezt már az '50-es évektől hallhattuk. Csak attól még az Orbán apukája mondta a pártgyűlésen. Ezek se tudnak semmi újat kitalálni, mert a csordának ez is jó, már bevált. Olyan déja vu jellegű...

""A nagy jegybankok teljes erőbedobással dolgoznak az infláció felpörgetésén, egyelőre nem túl sok sikerrel.""---hahaha. Ezek maguknál voltak, amikor ezt egyáltalán le merték írni? Mikor voltak utoljára vásárolni? Vagy a havi 3-4 millió mellett nem számottevő az árak változása? Persze, a papír erős, sokat elbír.
RonaGyuri
@Nessy: ne törődj vele ennek a korlátolt tibinek ennyi esze van
kereső
@namihami: Nem a magyar jegybankra vonatkozik, hanem az európai és amerikaira. A 0 infláció, vagy méginkább a defláció ugyanolyan káros a gazdaságra nézve, mint az elszabadult infláció. Csakhogy matolcsy nem ezzel foglakozik, meg a magyar fizetőeszköz rentábilitásával, hanem kereskedelmi banki álmokat kerget. Agyő jegybank, agyő MMB
namihami
@kereső: A nem túl sok sikert éppen arra értettem, hogy a hazai jegybank ilyen alacsony kamata és bevallott inflációja milyen szöges ellentétben áll a valóságban egymással. Ha (szinte) bárminek a havi (mégcsak nem is éves) drágulását nézzük, akkor ez csupán dgy újabb ""orbániádának"" tekinthetjük. A Kuszaszem aktív támogatása mellett.
kereső
@namihami: Ok.Igy már érthető.De máshol már leirtam, hogy ennek idehaza milyen nem gazdasági!!, hanem kimondottan politikai okai vannak. Csak előbb utóbb ez nagyon vissza tud ütni- hiszen a magas infláció majd egyszer csak azt eredményzi, hogy elfogy a fizetőképes kereslet, csökken a fogyasztás- az meg túltermeléshez vezethet, eladhatatlan raktárkészletekhez, amit finanszirozni kéne- de a kereskedő nem erre van kitalálva, és legtöbb nem is olyan tőkeerős, hogy hosszú távon ezt megtegye.Mindez az emberek csökkenő életszinvonalán túl.
kereső
@namihami: Nem untordox gazdaságpolitikában, a gazdasági törvényszerúségeket nem szokták figyelmen kivül hagyni. Mert megerőszakolni lehet, csak az ideig-óráig megyeget.
Qqberci
"A nagy jegybankok teljes erőbedobással dolgoznak az infláció felpörgetésén,"

Na ugye! Nálunk ez alapból megy, mert a NER jobban teljesít!...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.