A befogadó családra váró gyerekek körülbelül tíz százaléka idáig egyedülállókhoz került, egy törvénymódosítással az ő dolgukat nehezítenék meg, miközben több mint 20 ezren vannak állami gondozásban. Rosszindulatú hangulatkeltés azt mondani, hogy megbélyegeznénk az egyedülálló szülőket - jelentette ki Novák Katalin a Hetek című hetilapnak. A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint az egyedülállók örökbefogadását egyedi miniszteri engedélyhez kötő törvényjavaslattal egy kiskaput zárnak be, hogy homoszexuális párok ezt kihasználva se tudjanak örökbe fogadni.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A szakértő alapvető tévedésben van

nem, nem a szakmáját tekintve – bár ez a hazai rögvalóságban megszokott lenne – a Katyinka megítélésében

A Népszava „Nevelőszülőnek jók az egyedülállók, de örökbefogadónak nem” címmel közöl cikket Novákék – már-már Rezsi Sziszi szintű itterációja, aki tizenegynéhány módosítás után hagyta abba – törvénykezése (Idén harmadszor módosítja a kormány az örökbefogadás szabályait) evidens következményeiről. A cikk alapvetően jó, talán egy apróság hiányzik – talán nem véletlenül – egyértelmű tény, hogy statisztikailag lényegesen jobb szülők az azonos neműek.
Azonban a keretesben a Székely Zsuzsanna, a Mózeskosár Egyesület elnöke véleményébe egy kis hiba jutott. Megengedett magának egy „Ha igazán értenének hozzá, Novák Katalinék ….” kezdetű gondolatot!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.