A Fidesz a bizottságban még megszavazta az ellenzék előterjesztését, az országgyűlésben már nem. Kocsis Máté szerint azért, mert közben lett ez a többségi álláspont. Korábban Szabó Tímea párbeszédes képviselő nyújtott be módosító javaslatot Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda előző elnökének előterjesztése nyomán. Két Pest megyei körzetet kellett volna átrajzolni, mert a választásra jogosult népességük több mint 20 százalékkal tér el az országos átlagtól. A Fidesz a törvényalkotási bizottságban még megszavazta Szabó javaslatát, az országgyűlésben viszont már nem.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Igazi kettős hiba

A derék matyar média – sőt nem zárható ki, hogy a vonatkozó/illetékes pártkatonák is - elővette a szokásos blődlijét

Mottó:
A magyar választási jogrendben nincs olyan fogalom,
hogy KÖRZET!!!

A derék magyar média beszámolván arról, hogy ártunk és qurmányunk pribékjei megint belepancsikáltak a választási törvényekbe, megemlítik, hogy „a Fidesz a törvényalkotási bizottságban még megszavazta Szabó javaslatát, az országgyűlésben viszont már nem. ”!
Szabó Tímea javaslatára a Pest megyei országgyűlési egyéni választókerületek (oevk) határait módosította volna.
Ma erre gyün a derék matyar média, no meg a többi hatökör:
„Idővel majd módosítani kell, de a 2022-es választásokon ugyanazok a körzethatárok lesznek érvényesek, amik 2018-ban voltak, mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján. ”
Nos mint azt a javaslat is írta a választókerületek határainak módosításáról lett volna szó.
A dologban az a legviccesebb, hogy – persze ezt sem ez a bunkó sem a bugyuta firkászok nem tudják – a derék Matyóka sokkal nagyobb marhaságot mondott, ugyanis a szakzsargonban létezik egy olyan fogalom, hogy „körzetesités”. Ami azt jelenti, hogy a szavazókörök hatáskörét felülvizsgálják, hogy lehetőleg ne kegynek nagy eltérések a jogosultak számában. Azonban ehhez a parlamentnek semmi köze és nincs is itt az ideje. A választások kiírását követően az illetékes HVI vezetője, aki jellemzően jegyző, végezteti el munkatársaival! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.