Biztosan tudjuk, hogy a Microsoft a Windows 10 külsejének egy alapvető átszabására készül, eddig csak alig láttunk valami konkrétumot arról, hogy hogyan is fog a ráncfelvarrás után a rendszer kinézni. Most azonban kiszivárogtak a képek.

Átalakul majd a tálca, a Start menü, de a műveleti központ, sőt, a beépített alkalmazások, mint pl. a Fájlkezelő kinézete is, amik mind egy új, modern formában fognak megjelenni. Írta meg a Windows Central.

Kiderült hogy fog kinézni a frissített Windows 10

A Start menü esetében az éles sarkok eltűnéséra lehet számítani, mivel itt a hírek szerint csak az eddig "éles" elemek eltüntetése a cél, ami a gyakorlatban azok lekerekítését jelenti.

Kiderült hogy fog kinézni a frissített Windows 10

Érezhetően változik majd az ablakkezelés is, az ablakok és dialógusok egy, a korábbiaknál látványosabb animáció keretében nyílnak majd meg, illetve tűnnek el.

Kiderült hogy fog kinézni a frissített Windows 10

A rendszer követni tudja majd az akkuhasználatot és azt, hogy melyik alkalmazás emészti fel a legtöbb energiát abból – hasonlóan ahhoz, ahogy ez pl. az Android esetében is évek óta megoldott, ezzel akár az üzemidőt is kicsit lehet majd növelni.

Kiderült hogy fog kinézni a frissített Windows 10

Szorosabban kerül majd integrálásra a Microsoft-fiókok támogatása a rendszerbe, bár a beépített alkalmazások legtöbbje gond nélkül eltávolítható lesz.

A Sun Valley frissítés az év második felében várható a pletykák szerint, talán 2021 októberében érkezik, bár egyes részei folyamatosan integrálódhatnak a folyamatos frissítésnek köszönhetően.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.