Nem látja a modellváltás előnyeit Deák Dániel, az első alapítványi fenntartásba került egyetem, a Corvinus kutatóprofesszora. A folyamatról és a jelenlegi működésről is kevés információjuk volt, és most is kevés van. Kétségesnek tartja, hogy ez hozzájárul a felsőoktatás színvonalának emelkedéséhez, és arra számít, hogy a bőkezű uniós támogatások is értelmetlenül szóródnak szét a haveri kapitalizmus játékszabályai közepette. Interjú.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ismét egy „csodálatos” hungaricum

ezt is másképp csináljuk, mint döglődő nyugat szokta

A fizetős HVG „Deák Dániel: Alapítványi egyetemnél könnyebb átláthatatlanul kicsatornázni a pénzt” címmel foglalkozik a felsőoktatási „modellváltás”-ként reklámozott dolgokkal. Mondanom sem kell nem a politológus-ként nyomatott m1-fődszakértőtől van szó, hanem a Corvinus kutatóprofesszoráról.
Sok érdekes gondolat közül kiemelkedik a címadó: „Az új formában könnyebb és átláthatatlanabb lesz kicsatornázni az állami pénzeket - a haveri kapitalizmus diktálta játékszabályokat követve – magánvállalatoknak, pontosabban a haveroknak”!
Nem mintha erősebb lenne, mint az, hogy „Ott (értsd a rothadó nyugaton) alulról felfelé történik a szabályozás, nem úgy mint nálunk, ahol egy éjszaka benyújtanak egy törvényjavaslatot, és pár nap alatt lefut az egész.”, de külön stichje is van.
Igen azok a gazoknál erre nem csak azért nem így megy mert ezt a fékeke és az egyensúlyok rendszere lehetetlenné teszi, hanem ott más a viszony a magánszféra nem lopkodja az intézmények pénzét, hanem finanszírozz azok működését! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: meg kell mondjam, hogy persze "azoknál" is vannak suskusok. Egy konkrét példát mi is ismerünk: a TUFTs egyetem egyik kurátora diszdoktori címmel hálálkodott!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.