A nyugdíjas társadalom szétszakadása az utóbbi fél évtizedben veszedelmesen felgyorsult. A folyamatot a 13. havi nyugdíj visszaépítése kifejezetten turbófokozatba löki, mivel ez a juttatás mindenkinek a saját nyugdíja (vagy egyéb jogosító ellátása) alapján jár - értékel Farkas András nyugdíjszakértő.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Nem kellett volna elvonni, majd eltüntetni a nyugdíjbiztosítóktól 3000 Mrd Ft-ot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Egy igazi kentaur beszéd

a nyugdíj dolog meglehetősen bonyolult és összetett, de nem annyira, hogy a derék szakértő ekkorát füllentsen

A derék „nyugdíjszakértő” okán más értelmet nyert a Farkast kiáltani kifejezés. Most sincs nagyon másképp, ismét belecsapott a lecsóba. A nyugdíjguru.hu portálon osztotta az észt. Nem kétlem, hogy szükségesnek véli – főleg hogy Orbán is épp a minap csillogtatta meg elemi számtani magas színtű hiátusait – a szájbarágást: „a 2021. februári nyugdíj mellé a 2021. januári ellátás negyede jár. Akinek 100 ezer forint volt januárban a nyugdíja, az 25 ezer forintot kap pluszban februárban, akinek 200 ezer, az 50 ezer forintot, akinek 500 ezer, az 125 ezer forintot, s akinek egymillió, az 250 ezer forintot kap plusz juttatásként”. Amit biztos, ami biztos alapon többször megismételt.
Majd belekezdett egy süketelésbe a szolidaritásról. Néhány alapvető kérdést kihagyva; pl. a minimál nyugdíj értének befagyasztása!!!
Ebben a szolidaritási süketelésben a csúcs, hogy a végén, még hozzá is teszi, hogy: „”Új nyugdíjas szegényekként hamarosan megjelennek majd az évtizedeken keresztül minimálbérre vagy annak is csak töredékére bejelentett, vagy éppen katásként kényszervállalkozó hatvanasok, akik későn szembesülnek majd siralmas nyugdíjvárományukkal.!
Nos azt hiszem nem lelketlenség, hogy velük, s egyidejűleg a milliókat járulék – s persze adó – mentesen zsebre rakó celebek csekély nyugdíján sem tudok keseregni!!! =))
1984
Igazságtalan a magyar nyugdíjrendszer.
Meg kéne reformálni.
Például itt egy példa:

hu.wikipedia.org/wiki/Sv%C3%A9d_nyugd%C3%ADjrendszer

Nem kéne kitalálni semmit, csak le kéne másolni. Tudsz másolni?
amaramaistanna
Nem kellett volna elvonni, majd eltüntetni a nyugdíjbiztosítóktól 3000 Mrd Ft-ot.
verőce21
@amaramaistanna: Akkor ma talán már 12 havi nyugdíjat sem tudnának fizetni...! Akkora volt a nyugdíjkassza deficitje.
RonaGyuri
@verőce21: na erre is rosszul emlékszel! =))
Gyurka80
@1984: Nálunk a svéd rendszer van, a libernyákok a svájcit szeretnék !Persze ők nincsenek döntéshelyzetben szerencsére, amikor voltak akkor elvették a 13. havit és felemelték a korhatárt mindenkinek 65 évre, és a nyugdíjakat meg akarták adóztatni. Ezeket tompította a fidesz azzal, hogy adómentessé tette a nyugdíjakat és bevezették a nők 40-et és most bevezeti a 13.havit.
verőce21
@RonaGyuri: Látom, nem tudod indokolni miért volt fenntartható az a nyugdíjkassza.

Akkor vitaindítónak írom, szerintem nem fenntartható az a pénzügyi kassza, amibe 75% folyik be havonta, de 100%-ot kell kifizetni belőle minden hónapban!
csak úgy....
@verőce21: gyakorlatilag igazad van,a mostani nyugdijasok "élvezik",hogy a fiatalok naponta az ö nyugdijjuk "kitermelésébe" belegebednek és nekik még kilátásuk sincs arra,hogy valamikor nyugdijat kaphatnak...
sorosozz valami szépet... :)
csak úgy....
@Gyurka80: tibim ,te nem leszel jogosult, se a svéd se a svájci modellre...,ha csak nem a propeller fizetett utánad... :)
tudode
Még viccnek is rossz, hiszem a felcsúi nemzetvezető az Idősek Tanácsának az elnöke is!!!
.
Lássuk:
.
1712/2014. (XII. 5.) Korm. határozat
az Idősek Tanácsáról
.
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A14H1712.KOR&txtreferer=00000003.TXT
.
3. A Tanács
a) elnöke a miniszterelnök, akit akadályoztatása esetén a Tanács alelnöke helyettesít,
b) * alelnöke a családokért felelős tárca nélküli miniszter,
c) tagjait - tizenkét főt - a miniszterelnök kéri fel részben az idősügy területén működő civil szervezetek javaslata alapján, részben a tudományos élet, a demográfia, a szociálpolitika, a helyi önkormányzatok, a vallási közösségek és a civil szervezetek szakemberei közül.
-------------------------------------
.
Az un. érdekképviseletről ennyi!
Gyurka80
@RonaGyuri: Aki minimálnyugdíjat kap azok nagyrésze külföldről is kap nyugdíjat.a többinek meg a munkaviszonya minimális.
csak úgy....
@Gyurka80: -hogy anyád csapott vóna picit a falnak tibim! te, mint egy megrögzött munkakerülö osztogatod az észt nyugdijügyben ?
Gyurka80
@csak úgy...: Téged meg nyelt volna le anyád!Mi van nem tudsz aludni?B@szd a fejedet a falba ,majd elalszol idióta!
1984
@Gyurka80: Náluk biztos, hogy nem a svéd modell van! Ég és föld, a kettő!
Csizmás Kond
A13. nyugdíj mindig is politikai csalétek volt és most is az.
KisGenyo2
A %-os különbség bizony semennyit sem változik majd a nagyott növés helyett... ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.