Folytatódik videós sorozatunk, amelyben ezúttal Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos mesél különleges gyermekkoráról, szakmai életútjáról, valamint hazánk űrkutatási tevékenységéről. Mint kiderült, az űrkutatásnak egyre több ága van: eszközfejlesztés, elektronika, dozimetria, űrélettani vizsgálatok, gyógyszerkutatás - hosszan lehetne sorolni. Interdiszciplináris terület, azaz nemcsak az alaptudományt, alapkutatásokat érinti, hanem az erre épülő alkalmazott kutatásokat és szolgáltatásokat egyaránt. Emiatt az orvosokra, mérnökökre, alapkutatókra, fizikusokra, csillagászokra, vagy éppen közgazdászokra és jogászokra is éppen ugyanúgy szükség van ezen a területen.

Forrás: computerworld.hu
Feltöltő: Sosevi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Tett valami érdemlegeset a hölgy azon kívül, hogy felvette a nem kis fizetését? Akik eddig a magyar ürkutatásban jeleskedte, a MASAT-1, SMOG-P, ATL-1 és a startra váró SMOG-1 fejlesztő, megépítői évtizedek óta folyamatos beszállítói az ESA-nak. Róluk miért nem lehet hallani? Pusztán azért, mert hozzáértő módon csendben, eredményesen dolgoznak? Vezetőjük, mentoruk az a Dr. Gschwindt András, aki 55 évvel ezelőtt alapító tagja volt - a hölgy édesapjával, Dr. Ferencz Csabával együtt - a Műegyetem Ürkutatási TDK-jának. Csakhogy Ő ellentétben Ferencz Csabával nem ment el politizálni, hanem csinálta becsülettel, sok fáradsággal azt, amiben mester - és nem mellesleg kinevelte a lelkes utánpótlást is...
Sosevi
Érdemes a videót végignézni, és utána állást foglalni! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.